Anlık Bildirim

Dosya paylaşım uygulamaları iOS için tehdit oluşturuyor

Dosya paylaşım uygulamaları iOS için tehdit oluşturuyor

Günümüzde mobil cihazlar daha çok hayatımıza girdikçe bilgisayar üzerinde yaptığımız işlemler yavaş yavaş mobile kaymaya başlıyor. Bunlardan birisi dosya paylaşımı. Ancak yapılan araştırmalar özellilkle iOS platformunda paylaşım uygulamalarının tehlike içerdiğini gösteriyor.

Trustwave tarafından yapılan bir araştırmaya göre FTP Drive veya My File Manager gibi dosya paylaşım uygulamaları bir web sunucu bileşeni üzerinde çalışıyor ve bu bileşen güvenli olmadığı zaman cihazın içeriğine ulaşmak kolaylaşıyor. 

Web sunucularının normalde SSL ile korunması gerekirken, paylaşım uygulamalarının bir çoğunda bu yok ve araştırmacılar bu sayede iOS 6 sürümüne kadar olan cihazlarda jailbreak çalışmamasına rağmen sistem dosyalarına erişmeyi başarmış. Uygulama bir onaylama süreci de başlatmadığı için herhangi birisinin erişimi kolaylaşıyor.

Ancak iOS 7 ile birlikte uygulama katmanı ile sistem katmanı arasına yeni bir güvenlik katmanı ekleyen Apple, sisteme izinsiz erişimlerin önüne geçmiş. Şu an sadece uygulamanın içerik klasörüne izinsiz olarak erişilebiliyor. 

Trustwave bu bakımdan iOS kullanıcılarını bilinmeyen geliştiricilerin uygulamalarını kurmaktan sakınılması konusunda uyarıyor. Ayrıca kurumlara ise daha etkili mobil cihaz yönetim sistemi oluşturmalarını tavsiye ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim