Gelirini artırıyor
Dropbox'ın paylaştığı belgelere göre şirket 500 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip ancak kullanıcıların çok büyük bir kısmı Dropbox'tan hizmet almak için herhangi bir ücret ödemiyor. Sadece 11 milyon civarında kullanıcının kendilerine ödeme yaptığını bildiren Dropbox, her bir kullanıcıdan ortalama 112 dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. Gelirlerini sürekli artıran Dropbox geçtiğimiz yıl toplamda 1.1 milyar dolarlık gelire ulaşmış durumda. Şirketin 2016 ve 2015 yıllarında elde ettiği gelir ise sırasıyla 845 milyon dolar ve 604 milyon dolar.
Geçtiğimiz yıl 112 milyon dolar zarar eden şirketin henüz yeterli kârlılığa ulaşabilmiş değil ancak geçmiş yıllara baktığımızda zararın da giderek azaldığını görüyoruz. Şirket 2016 yılında 210, 2015 yılında ise 326 milyon dolar zarar etmiş. Bu verilerden anlaşıldığı kadarıyla 2018 yılında yeterli kârlılığa ulaşmayı bekleyen şirket ile ilgili en büyük soru ise şirketin halka arz ile özel piyasalarda sağladığı 10 milyar dolarlık değerlemeyi başarıp başaramayacağı.
Öte yandan Dropbox'ın rakiplerinin durumu da şirketin halka arz süreci için büyük önem taşıyor. Tabi bulut depolama çözümleri denildiğinde ilk olarak akla Microsoft, Amazon ve Google gibi teknoloji devleri gelse de 2015 yılında halka arz edilen Box şirketi, Dropbox'ın büyüklüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, daha denk bir rakip olarak değerlendiriliyor. Halka arz ile 2.8 milyar dolar yatırım alan Box'ın piyasa değeri ilerleyen dönemlerde 1 milyar dolara kadar gerilese şu an 3 milyar doları aşmış durumda.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Maket bunlar ya ne arabası uyanın alooo
akp ismini chpliler kullanıyor. onlar genelde ak partiliyim diyorlar. iyi partiye mhplilerin ip demesi gibi. gözüme katıldı tabirinde.
yok arkadaş ben bir hayal kurdum ama azıma mçtılar. şimdi 60 bini ne zaman verirler
para yatırdım ama onaylanmadı resmen fiyasko hayal kırıklığına uğradım akp liyim
Yerli ve Milli? Ancak yandaşları inanır, onların gözünde perde var çünkü...
zoruna gidenin borusuna gitsin
bant yok secim geyikleri üretim yok bu fiyatlar normal mi ötv mi alıyorsun kendi ürettiğin araca kimi kandırıyorsunuz
Bizim ülkede olan hain dünyada yoktur.
cam tavan hakkında bilgisi olan varmı.perde yok galiba yazın ssıkıntı olmazmı.???
tam bir gariban arabası yerliiiiiiiiiiii ve milliii yalanınız batsın
sülün Osman sizinle gurur duyuyor... hala uyanan yok...
ilk fotolarda kapı aynaları yoktu... masala devam...
Bu gün 16 Mart ama hala ön sipariş ekranı açılmadı?
Bugün ayın 16 sı ön ödeme mönüsü henüz açılmadı.
bebelerden yetişkinlere masal devam... yüzyılın dolandırıcılığı...
Hani 400.000 ler 500.000 lere çıkıyordu? Umarım kdv fiyatıdır. Alabilenlere hayırlı olsun.
Donanım veya fiyat olarak çok çok iyi Standart V2 + Gemlik Mavi +beyaz koltuklu + meridian ses opsiyonlusuna talibim :)