Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük hava aracı 3 hafta boyunca uçabilecek

Dünyanın en büyük hava aracı 3 hafta boyunca uçabilecek

Havacılık sektöründe yaşanan son dönemdeki gelişmeler sektörün her alanında kendisini belli ediyor. Bir dönem felaketlerle hafızalara kazınan zeplin endüstrisi de bu imajını silmeye çalışıyor.

Hybrid Air Vehicles (HAV) geliştirilen yeni bir zeplin, geleceğin hava aracı olarak tanımlanıyor ve dünyanın en büyük hava aracı ünvanının da sahibi. Uçtan uca 90 metre uzunluğa sahip olan zeplin, 200 tona kadar yük taşıyabiliyor ve yaklaşık 3 hafta havada kalabiliyor.

Zpelinin tasarımında uçak ve helikopter ögeleri harmanlanmış. İki loblu bir tasarıma sahip olan zeplin tüp şeklinde pervaneler ve büyük kanatlar kullanıyor. Böylece en düşük enerji tüketimi ile yük taşınabiliyor veya havada gözlem yapılabiliyor.

HAV yeni zeplini ile özellikle iletişimin hayati önem taşıdığı askeri operasyonlarda gerekli iletişim istasyonlarını taşımayı veya Kanada, Afrika gibi ulaşılması zor bölgelere sahip ülkelerde kargo transferi gerçekleştirmeyi amaçlıyor. 

Projenin bedeli 50 milyon dolar civarında. Airbus'un benzer bir kargo zeplini projesi birkaç yüz milyon dolar maliyete sahip olduğu için HAV kendi zeplininin oldukça ekonomik olacağını belirtiyor. HAV ayrıca 120 metre uzunluğa sahip Airlander 50 adlı yeni bir kargo zeplini için de çalışmalara başlayacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9143 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, drone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim