Anlık Bildirim

Dünyanın ilk 5G destekli uzaktan ameliyatı, MWC 2019'da yapılacak

Yaklaşık iki hafta sonra başlayacak olan ve teknoloji severlerin merakla beklediği Mobil Dünya Kongresi'nde, dünyanın ilk 5G destekli uzaktan ameliyatı yapılacak. Önemli gelişmenin detayları haberimiz
Bu yıl gerçekleştirilecek olan Mobil Dünya Kongresi yeni akıllı telefon modellerinden çok daha fazlasını sunacak. 5G teknolojilerinin de tanıtılacağı bu fuarda, 4G'nin yerini alacak olan yeni ve daha hızlı iletişim standartı ile uzaktan bir ameliyat yapılacak.

40 milyon Euro yatırım

Tıp alanında devrim yaratacak bu operasyon 27 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. 5G teknolojisiyle donatılan Clinic hastanesinde, bir hastaya uzaktan bağlantı yoluyla cerrahi müdahalede bulunulacak. Operasyonu izleyen diğer doktorların da tavsiyelerde bulunabileceğı bu sistemle, günümüzde artık uzaktan müdahaleyle gerçek zamanlı bir ameliyatın yapılabileceği de gösterilmiş olacak.
Dünyanın en gelişmiş ameliyathanesinde gerçekleştirilecek olan bu operasyon için 40 milyon Euro yatırım yapıldığı belirtildi. Ne tür bir ameliyat yapılacağı şimdilik bilinmiyor olsa da, bu gelişmenin sağlık sektörü açısından heyecan verici olduğunu söylemek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim