Anlık Bildirim

Dünyanın ilk 60 kare/saniye hızında 4K kayıt yapabilen mobil sensörü

Akıllı telefon kameralarında rekabet gittikçe kızışıyor. OmniVision ilk 4K video çekimini 60kare/saniye hızında yapan mobil sensörü resmiyete kavuşturdu.
Akıllı telefon kameralarında kullanılan teknolojiler gün geçtikçe gelişiyor ve pazarda büyük bir rekabet mevcut. Genelde Sony, Samsung, Toshiba ve OmniVision arasında geçen rekabet, Sony'nin Toshiba'nın sensör birimini satın almasıyla yeniden şekillenmişti. Pazar payını kaybetmek istemeyen OmniVision sensör pazarında vites artırmaya hazırlanıyor.

OmniVision'un duyurduğu OV16860 PureCel kamera sensörü üst seviye segmentteki akıllı telefonlara hitap ediyor ve 16MP çözünürlüğe sahip. Sensör boyutu 1/2.4 inç iken zar alanı ise 10.5mmx10.5mm olarak belirlenmiş. 1.3 mikron boyutundaki pikseller daha fazla ışık alıyor ve karanlık ortamlarda daha iyi sonuçlar veriyor. OmniVision'un ifadelerine göre yeni sensör önceki versiyonlara göre yüzde 33 daha iyi performans ve yüzde 40 daha iyi düşük ışık performansı sunuyor. 

OmniVision OV16860 PureCel akıllı telefon sektöründe bir ilke imza atarak 4K yani 3840x2160 piksel çözünürlüğünde 60 kare/saniye hızında video kaydı yapabiliyor. Bugüne kadar en fazla 30 kare/saniye hızında 4K video kaydı yapan mobil sensörler görüyorduk. OmniVision bu anlamda bir adım öne geçmiş görünüyor. 

Sensörün diğer özellikleri arasında 120 kare/saniye hızında Full HD video kaydı, faz algılamalı otomatik odaklama, yavaş çekim ve HDR desteği yer alıyor. Bunun yanında 60 kare/saniye hızını desteklediğini resmi olarak sadece Snapdragon 820 yongaseti ile Qualcomm açıklamıştı. Bu bakımdan sensörün pazara çıkması gelecek yılı bulacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim