Anlık Bildirim

Elon Musk, SEC ile anlaştı: Yönetim kurulu başkanlığından istifa edecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC) ile anlaşan Elon Musk, önümüzdeki 3 yıl boyunca Tesla'nın yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda oturamayacak. Detaylar haberimizde.

Elon Musk, SEC ile anlaştı: Yönetim kurulu başkanlığından istifa edecek Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk'ın geçtiğimiz ay attığı tweet'leri inceleyen SEC,  tweetlerin aslında hiçbir temeli olmadığını ve borsada kaosa neden olduğunu belirtirken bugünün ilk saatlerinde Elon Musk ve Tesla ile anlaşmaya vardığını duyurdu. İki gün önce Elon Musk hakkında dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle dava açan SEC, bu davasından vazgeçerken Elon Musk da önemli bir taviz vermek zorunda kaldı. Musk 45 gün içinde Tesla'daki yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa edecek.


CEO olarak kalmaya devam edecek

Aynı zamanda Tesla CEO'su olan Elon Musk, CEO'luk koltuğunda oturmaya devam etse de SEC ile yapılan anlaşma uyarınca önümüzdeki üç yıl boyunca Tesla'da yinetim kurulu başkanı olamayacak. Buna ek olarak Elon Musk 20 milyon dolar para cezası da ödeyecek. Aynı şekilde Tesla da şirketin en üst düzey yöneticisinin attığı tweet'ler nedeniyle 20 milyon dolar para cezası ödeyecek.


SEC, attığı tweet'lerle Tesla hisselerinin 420 dolardan satın alınacağını ve gerekli finansmanın sağlandığını duyuran Musk'ın, yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini ve hisse değerini manipüle ettiğini belirtmişti. SEC'in Elon Musk'a dava açmasının ardından Tesla hisseleri yüzde 13 değer kaybetmiş ve şirketin piyasa değeri 7 milyar dolar azalmıştı. Şu an 266 dolar değerinde olan Tesla hisselerinin, SEC ile yapılan anlaşmanın ardından hangi doğrultuda hareket edeceği yarın ABD'de borsaların açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim