Anlık Bildirim

Elon Musk ve Travis Kalanick, Donald Trump’a danışmanlık yapacaklar

Teknoloji şirketleriyle buzları eritmek isteyen Donald Trump, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile Uber CEO’su Travis Kalanick’in kendisine idari danışmanlık yapacaklarını duyurdu.
Hillary Clinton’a karşı elde ettiği zaferle Amerika’nın 45. başkanı seçilen Donald Trump, teknoloji dünyasının merkezi olarak nitelendirilen Silikon Vadisi ile Beyaz Saray arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için kolları sıvadı. Bu kapsamda Amerikalı teknoloji devlerinin yöneticileriyle Strateji ve Politika Forumu’nda bir araya gelen Trump, -Tim Cook, Satya Nadella ve Jeff Bezos isimlerin de yer aldığı- toplantıdan hemen önce yeni danışmanlarını da açıkladı.
Buna göre sıra dışı projeleriyle adından söz ettiren Tesla ve SpaceX’in CEO'su Elon Musk ile kişiselleştirilmiş taksi servisi Uber’in CEO’su Travis Kalanick, Trump’ın yeni idari danışmanları oldular. IBM CEO’su Ginni Rometty, Disney CEO’su Bob Iger, PepsiCo CEO’su Indra Nooyi ile birlikte toplam 19 kişiye ulaşan danışman grubu ekonomi ve ticaret konularında Donald Trump’a tavsiyelerde bulunacaklar.
Konuşmasında toplantıya katılanlar için 'dünyada sizin gibi hiç kimse yok' diyen ABD başkanı, şirket yöneticilerinden inovasyonlara devam etmelerini istedi ve bunun için her zaman destek sağlayacaklarını dile getirdi. Kendisini ve ekibini istedikleri zaman arayabileceklerini sözlerine ekleyen Trump böylelikle Silikon Vadisi ile buzları eritmek için oldukça önemli bir adım attı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3860 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, uber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim