Anlık Bildirim

Elon Musk’ın tünel fikri Los Angeles’ta hayata geçebilir

Elon Musk, trafik problemini çözmek için yer altında yaklaşık 30 kattan oluşan dev tünel fikrini sunmuştu. Musk’ın tünelleri inşa edeceği ilk yer Los Angeles olabilir.

Elon Musk’ın tünel fikri Los Angeles’ta hayata geçebilir
 

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bir kazı şirketi kuran Musk, bu şirket ile yerin altında dev tüneller inşa edeceğini ve araçları bu tünellere yönlendirerek trafik problemini ortadan kaldıracağını iddia etmişti. Nisan ayında geleceğin ulaşım anlayışı olarak nitelendirdiği bu çözümü Ted Konferansları’nda ilk kez sunan Musk’ın fikrini kimileri gerçekten işe yarar görse de Musk’a katılmayan ve bu fikrin hayata geçirilemeyeceğini düşünenler de vardı.

Musk ise önündeki en büyük engel olan kazılar için yetkililerden izin alma sürecini kolayca halledip ilk tüneli inşa etmeye başlayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ile bir araya gelen Musk, görüşmenin ardından ilk izlenimlerini Twitter’da takipçileriyle paylaştı. Musk’ın açıklamasına göre görüşme olumlu geçti ve Eric Garcetti; arabaların, yayaların ve bisikletlerin kullanabileceği geniş bir yer altı ağı oluşturulması için bazı vaatlerde bulundu.

Teknoloji Kolay İzin Almak Zor 

Musk teknoloji kısmının işin kolay yanını oluşturduğu asıl zor olanın ise yetkilerden alınacak izinler olduğunu düşünüyor. Tüneller için ilk müşterinin Los Angeles olması halinde Musk’ın; Şehir Planlama Departmanı, mühendislik bürosu ve şehir konseyi gibi birimlerden izin alması gerekecek ancak belediye başkanı ile anlaşmaya varırlarsa bu izinlerin kolayca alınabileceği düşünülüyor.

Musk’ın tünel fikrini ortaya attığında ilk olarak SpaceX’in Los Angeles’taki ofisi ile yakındaki bir otoyolun arasında tünelleri inşa edeceklerini dile getirmişti ve geçtiğimiz haftalarda Musk’ın kazı şirketine(The Boring Company) ait tünel kazma makineleri SpaceX’in otoparkında görüntülenmişti. Musk henüz müzakerelerin nasıl gittiği ve ne zaman kazıya başlanacağı hakkında bir bilgi vermedi ancak yakın zamanda, izinler alınırsa, ilk tünelin kazısına başlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim