Anlık Bildirim

Elon Musk'tan Evrensel Temel Gelir açıklaması

Geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamalarla Evrensel Temel Gelir uygulamasına sıcak baktığını belirten Elon Musk, yapay zekanın insanları işinden etmesi halinde bu uygulamanın şart olacağını düşünüyor.

Elon Musk'tan Evrensel Temel Gelir açıklaması Tam Boyutta Gör
 

Kökeni yüzyıllar ötesine dayanan Evrensel Temel Gelir fikri; yapay zeka uygulamalarının ve robotların yaygınlaşmasıyla birlikte günümüzde yeniden sıkça konuşulur hale geldi. Tabi fikir teknoloji dünyasının gelişmesine paralel olarak yaygınlaştığı için bu fikri tartışanların başında teknoloji dünyasının önemli isimleri geliyor. Herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için aldığı standart bir ‘’maaş’’ uygulaması olan Evrensel Temel Gelir(ETG)'e Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in olumlu baktığı biliniyor. Bu uygulamaya daha önce yeşil ışık yakan Elon Musk da konuyla ilgili Twitter üzerinden yeni bir açıklama yaparak desteğini sürdürdü.


Yapay zekanın iş gücünü üstlenmesine bağlı 

Twitter'daki bir takipçisinin ETG'yi destekleyip desteklemediğini sorması üzerine açıklama yapan Musk, yapay zekanın bugün insanların yaptığı çoğu işi üstlenmesi halinde ETG'nin zamanla gerekli hale geleceğini açıkladı. Görünen o ki Musk, 2016 yılında yaptığı açıklamanın halen arkasında. O dönemde CNBC'de soruları yanıtlayan Musk, otomasyona bağlı olarak ETG'nin uygulanabileceğini işaret etmişti. Böylece Musk, yapay zekanın insanların işini elinden alması ihtimaline karşılık ETG ile toplumsal sorunların önlenebileceğini düşünüyor.


Elon Musk, ETG için yapay zekanın iş dünyasında daha etkin rol almasını beklese de aslında bu beklentinin kötü sonuçlanabileceğine de inanıyor. Yapay zeka konusunda karamsar olmakla eleştirilen 46 yaşındaki girişimci, yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceğini ve insanların bu durumdan kurtulmak için sadece yüzde 5 ile 10 arasında bir şansının olduğunu dile getirmişti. Yani Musk'ın düşüncesine göre yapay zeka iş gücünün büyük bir kısmını üstlenirse insanlığın ETG'den önce aşması gereken daha büyük problemler olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim