Anlık Bildirim

Piyasaya çıkışı adeta yılan hikayesine dönen ve son açıklama ile önümüzdeki haftalarda satışa sunulacağı ifade edilen Essential Phone, aslında önemli özelliklerle donatıldı. Dikkat çekici çerçevesiz ekranın yanında çift arka kamera da oldukça iddialı.

Firma bu hafta çift kamera kombinasyonunun nasıl geliştirdiklerini anlatan uzun bir blog yazısı yayınladı. Yazıyı kamerayı geliştiren ekipte yer alan mühendis Yazhu Ling kaleme almış. Görüntüleme alanında master, görsel algılama konusunda ise doktora yapan Ling, konusunda oldukça uzman.

Zor süreçler

Geçen yılın sonlarından bu yana Essential Phone modelinin kamerasını geliştirmek için uğraştıklarını belirtiyor. Ekip görüntüleri en iyi ve en verimli şekilde işleyecek teknolojilere odaklanmış.

Bilindiği üzere telefonun çift sensöründen birisi RGB birisi de monokrom çekimler yapıyor. Yani Huawei ve Leica’nın kullandığı kombinasyona çok benziyor. RGB sensör sahnedeki renkleri tahmin etmeye başlarken, çok detaylı veriler toplayan monokrom sensör yardıma koşuyor ve böylece yüksek kaliteli görseller ortaya çıkıyor.

Sensörden gelen verilerin görsele dönüştürülmesi için gelişmiş bir sinyal işleme birimi şart. Snapdragon 835 ile gelen Spectra 180 sinyal işleme biriminin bu açıdan optimize edilmesi gerekmiş. Konuyu iyi bilen Ling, geçen yıl Ekim ayında ISP optimizasyonuna başlamış.

Ekip farklı özelliklere sahip sensörler ile günlerce fotoğraf çekmiş ve ISP’nin bu modülleri tanımasını sağlamış. Yani bir nevi sinyal işleme birimini eğitmiş. 3 ayın sonunda çift sensör ve ISP birbirine en iyi uyumu sağlamış.

Sonrasında ise saha testleri başlamış. Ekip kamera ile çekilen fotoğrafları analiz etmiş, problemleri bulmuş ve ISP bileşenlerini çözümler doğrultusunda optimize etmeye başlamış. Bugüne kadar toplamda 15 büyük optimizasyon yapan ekip 20 binden fazla fotoğraf ve video kaydı yapmış. Ling telefon artık piyasaya çıkmaya hazır olsa bile son dakikaya kadar kamerada ayarlamalar yapmaya devam edeceğini belirtiyor.

Neredeyse çerçevesiz bir ekrana sahip olan Essential Phone 5.7 inç boyutunda. 1312x2560 piksel çözünürlüğe sahip telefona Snapdragon 835 yonga seti güç veriyor. 4GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi sunan modelde 3040mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim