Anlık Bildirim

Ethereum madenciliği giderek zorlaşıyor

Yaklaşık 28 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan ether, son zamanlardaki yükselişi ile ethereum madencilerini sevindiriyordu ancak madenciliğin zorluk seviyesini önemli ölçüde yükseldi.

Bitcoin, son zamanlarda yaşadığı değer değişimleri ve ticaret hacmi ile kripto para birimi denildiğinde akla ilk gelen birim oluyor ancak bir yıldan daha kısa bir sürede değerini 3.5 kat artıran bitcoin kadar hızlı değer artışı yaşayan bir kirpto para birimi daja var: Ether. Ethereum blok zincirinin para birimi olan ether, bu yılın başında yaklaşık 8$ değerine sahipti. Yıl içinde değerini elliye katlayan ether, haziran ayında tüm zamanların rekoru olan 400$ seviyesine ulaşmayı başardı. Şu sıralar 290-300$ değerine sahip olan etherdeki değer artışı madencilerin de ilgilerini çekiyordu ancak bu  durum kısa bir süre sonra son bulabilir.


İlk Sıçrama Temmuzda Gerçekleşmişti 

Bitcoin madenciliğinden istediği gelirleri elde edemeyen madencilerin ve madenciliğe yeni başlayanların uğrak noktası haline gelen ethereum madenciliğinin zorluk seviyesi bu yılın başında 80 TH(zorluk birimi) iken yıl boyunca madencilerin artışıyla birlikte düzenli bir şekilde artmıştı. Temmuz ayında, zorluk seviyesinde yüzde 40'lık artışın yaşanmasıyla birlikte bireysel madencilerin ve küçük madenci gruplarının ethereum madenciliğini bırakacağı öngörülüyordu ancak yine de büyük madenci toplulukları blok kazıma faaliyetlerine devam etmekteydi. Geçtiğimiz cuma günü yaşanan zorluk artışı ise ethereum madenciliğinden elde edilen gelirleri önemli ölçüde azaltmış durumda.


24 saatten daha kısa bir süre içinde ethereum madenciliğini zorluk seviyesi 2380TH seviyesinden 2960TH seviyesine yükseldi. Madenciliğin zorluk seviyesinde meydana gelen yaklaşık yüzde 25'lik artışa rağmen etherin değerinde herhangi bir değişimin yaşanmaması ise madencilerin aynı çaba ile daha az gelir elde edeceği anlamına geliyor. Ethereum madenciliği tarihindeki en zor dönemini yaşarken madencilerin blok kazmaya devam edip etmeyeceği ya da hangi kripto para birimleri üzerinde madencilik faaliyetlerini yürüteceği ise şu an için merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim