Anlık Bildirim

Eyüp Belediyesi yerli işletim sistemi PARDUS’a geçti

Haziran ayından bu yana devam eden hazırlık sürecini tamamlayan Eyüp Belediyesi, bilgisayarlarında ULAKBİM tarafından geliştirilen yerli işletim sistemi PARDUS’a geçiş yaptıklarını duyurdu.
Geride bıraktığımız eylül ayında yerli işletim sistemi PARDUS’un yaygınlaştırılması konusunda iş birliğine giden HAVELSAN ve TÜBİTAK, milli yazılımın ülke genelinde daha fazla ve etkin şekilde kullanılması amacıyla çalışmalara başlamıştı. Savunma sanayinden gelen bu desteğin ardından belediyelerin de PARDUS' yönelik girişimleri hız kazandı.
Belediye personeline yaklaşık bir yıl süren eğitim veren Eyüp Belediyesi, bilgisayarlarında PARDUS’u kullanmaya başladıklarını ve Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yeni yıl itibariyle tüm cihazlarda geçiş sürecinin tamamlanacağını aktaran yetkililer bu sayede önemli oranda maddi tasarruf yapmayı hedefliyorlar.
Türkçe ve ücretsiz olmasının yanı sıra dışa bağımlılığın azaltılması açısından da önemli bir rol üstlenen PARDUS, ne yazık ki ihtiyaçları tam anlamıyla karşılamadığı ve yaşanan donanım uyuşmazlıkları nedeniyle kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmiyor. Gelen bilgilere göre farklı belediyelerin de PARDUS’a geçiş yapabilmek için çalışmalara başladıkları ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8451 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Linux ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim