Her üç raporda da 2018 yılının kaydedilen en sıcak 4. yıl olduğu ifade edildi. İlk 3’e giren yıllar ise sırasıyla 2016, 2017 ve 2015 seneleri olmuş. Modern kayıtların tutulmaya başladığı 1880 yılından itibaren alınan değerler incelendiğinde ise son 5 yılın ortalaması,dünyanın en sıcak dönemi olmuş.
Elde edilen veriler dünyanın farklı yerlerinde bulunan 6,300 hava istasyonu ile Antarktika’da bulunan araştırma merkezleri ve gemilerce yapılan ölçümler sonucunda oluşturulmuş.
Ham veri şeklinde sunulan bulgular farklı kurumlar tarafından değerlendirildiği için ortaya çıkan sayısal değerlerde farklılıklar oluştuğu gözleniyor. Ancak değişmeyen tek gerçek ise verilerin yönünün yukarıyı işaret etmesi.
Buna göre; NASA, 1880 yılından itibaren incelenen veriler neticesinde küresel sıcaklığın 1 santigrat derece kadar arttığını bulmuş. 20. yy içindeki her yılın ortalamasını ayrı ayrı hesaplayan NOAA’ya göre ise 2018 yılı, 20. yy ortalamasından 0,79 santigrat derece daha sıcak olmuş. Son olarak, 1981 ve 2010 yılları arasında kalan 30 yıllık dönemin ortalamasını alan WMO raporu ise 2018 yılı ortalamasının 0,38 santigrat derece daha fazla olduğunu ortaya koymuş.
Yukarıda yer alan veriler birbirleriyle çelişiyormuş gibi gözükse de, büyük resme bakıldığında aslında hepsinin ortak bir noktaya dikkat çektiği görülebiliyor. O da özellikle son yıllarda iyiden iyiye artış gösteren küresel sıcaklık ortalamaları.
Aşağıda, NASA tarafından paylaşılan konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz.



arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.