Anlık Bildirim

Fiber optik kablolar ile veri aktarım hız rekoru kırıldı: 57Gbps!

Fiber optik teknolojisi internetteki hız limitlerini esnetmeye devam ediyor. Illinois Üniversitesi araştırmacıları fiber optik kablolarda 57Gbps hıza ulaşarak yeni bir rekor kırdı.
İnternetin en büyük problemlerinden birisi kullanıcıların hızlardan bir türlü tatmin olmaması. Hızlar arttıkça tüketilen içeriğin boyutu da arttığı için kullanıcılar bu artışı çok fazla hissedemiyorlar. Fiber optik teknolojisi ise bu alanda kullanıcılara biraz daha geniş bir alan sunmaya devam ediyor.
ABD'de bulunan Illinois Üniversitesi araştırmacıları yeni bir deneyle birlikte hız rekorunu kırdılar. Testler sırasında 57 Gbps hızda veri aktarımı hatasız bir şekilde gerçekleştirilebildi. Bu da saniyede 7.1 GB'den daha fazla veri transferi yapıldığı anlamına geliyor. 
Bilim insanları araştırmada ulaşılan hızların veri merkezleri için kullanılabileceğini belirtiyor. Hatta uçak haberleşmeleri ve gecikmelerin kabul edilemeyeceği diğer alanlarda da bu hızlar oldukça elverişli. İlerleyen yıllarda yüksek hızların günlük hayatta kullanılmasıyla birlikte 4K yayın yapmak veya canlı olarak izlemek de mümkün olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9961 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiber internet, İnternet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim