Anlık Bildirim

Fransa halka açık WiFi ağlarını yasaklamaktan vazgeçti

Terör saldırısının ardından güvenlik önlemlerini arttıran Fransa'nın halka açık WiFi ağlarını engelleyeceği konuşuluyordu. Başbakan ise bu tarz önlemler alınmayacağı şeklinde yeni bir açıklama yaptı.
Fransa halka açık WiFi ağlarını yasaklamaktan vazgeçti
 
Bir hafta önce "Fransa halka açık Wi-Fi ağlarını ve Tor tarayıcısını engelleyebilir" iddialarını sizlerle paylaşmıştık. Paris'te yaşanan kanlı terör saldırısının ardından güvenlik önlemlerini arttıran hükumetin teknoloji konusunda da bazı kısıtlamalara gideceği konuşuluyordu. Fransa başbakanı ise yeni açıklamasında bu konuya da açıklık getirdi.
Başbakan Manuel Valls'ın yaptığı açıklamaya göre halka açık WiFi ağlarını engellemek yeni güvenlik önlemleri arasında bulunmuyor. The Connexion'ın haberine göre ise kimlik gizlemeye yarayan Tor tarayıcısı da ülkede herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmayacak.
Başbakan bu önlemleri "etkili" birer önlem olmayarak tanımlaması ise yeni soru işaretleri oluşturdu. Bu önlemlerin etkili bulunmaması teknolojik alanda bazı başka önlemler alınacak şeklinde de yorumlanabilir. 26 Şubat 2016 tarihine kadar olağanüstü hal ilan edilen ülkede güvenlik reformlarının bu zamana kadar tamamlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim