Anlık Bildirim

Fujitsu, yüz parlaklığından nabız ölçebilen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Fujitsu, yüz parlaklığından nabız ölçebilen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Teknolojinin sağlık takibi konularında sağladığı büyük katkı herkes tarafından biliniyor ve yenilikler sayesinde artık insanların kendi evinde veya mobil cihazları ile sağlık taraması yapabilmesi mümkün hale geldi.

Bu konuda en büyük destek şüphesiz Japon bilimadamları ve firmalar tarafından veriliyor. Operatör olarak hizmet verse de teknolojik çalışmalar yapan NTT DoCoMo buna örnek verilebilir. Diğer bir Japon teknoloji devi Fujitsu da uzaktan nabız ölçümü çalışmaları yapıyor.

Firmadan yapılan duyuruda insanın yüzündeki derinin parlaklığına göre nabız ölçümü yapabilen bir kamera sistemi geliştirildiği açıklandı. 

19 Mart tarihindeki bir konferans sırasında tanıtılan teknoloji, kan dolaşımının insan yüzünde neden olduğu parlaklığı temel alıyor ve buna göre ölçüm yapıyor. Zira kandaki hemoglobin yeşil ışığı emdiği için, teknoloji video kaydı ile insan yüzündeki kırmızı/yeşil/mavi renk bileşenlerinin ortalama değerlerini hesaplıyor ve 5 saniye içerisinde nabız atımlarını ölçebiliyor.

Yanlış bilgilendirme olmaması açısından örneğin kafamızı çevirdiğimiz veya ayağa kalktığımız durumlarda teknoloji bunu algılıyor ve renk değişim hesaplamalarına bunu eklemiyor.

Bir kamera yardımıyla bilgisayardan, akıllı telefondan veya tabletten nabız ölçümü yapılabiliyor. Hiç bir ek aparat veya donanım gerekmezken, örneğin bir görüntülü sohbet esnasında sağlık personeli karşı tarafın nabzını kolayca ölçebiliyor. Teknoloji, insanların nabız ölçümü için farklı araçlar ile uzun süre geçirmesini önlemeyi ve daha kolay ölçüm metotları sunmayı hedefliyor. 

Fujitsu, bu yıl bu teknolojiyi akıllı telefon, tablet ve PC'ler için pratiğe dökmeyi planlıyor. Bununla birlikte benzer ölçüm uygulamalarının mobil platformlarda kullanımda olduğunu da hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim