Anlık Bildirim

Galaxy S II, Xperia Arc, Xperia Mini ve ChaCha, EISA ödüllerine layık görüldü

Günümüzde EISA (European Imaging ve Sound Association), 19 Avrupa ülkesinden 50 farklı derginin oluşturduğu bir dernek ve bu dernek belli dönemlerde çeşitli ürünlere layık gördüğü ödüllerle dünya çapında yakından tanınıyor. Haziran aylarında EISA'ya üye dergilerin editörleri bir araya geliyorlar ve yılın en iyi ürünlerinde ortak karara varıyorlar.
Bu yıl EISA ödüllerine dört farklı farklı kategoride dört akıllı telefon layık görüldü.

  • Samsung Galaxy S II (En iyi telefon)
  • Sony Ericsson Xperia Arc (En iyi kameralı telefon)
  • HTC ChaCha (En iyi sosyal medya telefonu)
  • Sony Ericsson Xperia Mini (En yeşilci, çevre dostu akıllı telefon)
Tablet kategorisinde ise Acer Iconia Tab A500'ün bulunduğunu belirtelim. EISA ödüllerine hak kazanan her bir telefonu sizler için kısaca detaylandırırsak;
Samsung i9100 Galaxy S II

Galaxy S II, Xperia Arc, Xperia Mini ve ChaCha, EISA ödüllerine layık görüldü
Dünya çapında 5 milyon, ana vatanında ise 2 milyon satış baraşını aşarak Galaxy S'in rekorunu kıran; Amerika pazarına giriş yapmasıyla beraber 2011 yılı sonuna kadar 10 milyon satış seviyesine ulaşması beklenen i9100 Galaxy S II, şu an için Samsung'un amiral gemisi konumunda. 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos işlemcinin, 1 GB RAM'in ve Mali-400MP grafik biriminin güç verdiği Galaxy S II, Android Gingerbread işletim sistemi, TouchWiz 4.0 arayüzü, 4.27-inç - 480 x 800 piksel dokunmatik Super AMOLED Plus ekran, 8 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama destekli ve led flaşlı kamera, 2 megapiksel ön kamera, Full HD video kaydı, USB On-the-go desteği, Wi-Fi 802.11n, GPS, Bluetooth 3.0 ve 1650 mAh batarya gibi nitelikleriyle dolduruyor.

Sony Ericsson Xperia Arc
Galaxy S II, Xperia Arc, Xperia Mini ve ChaCha, EISA ödüllerine layık görüldü
Sony Ericsson'un başarılı teknik özelliklerle şık tasarımı bir araya getiren akıllı telefonu Xperia Arc, 1 GHz frekansında çalışan Qualcomm MSM8255 işlemci, 512 MB RAM ve Adreno 205 grafik biriminden güç alıyor. Ayrıca Android Gingerbread işletim sistemini kullanan akıllı telefona Timescape arayüzü eşlik ediyor. 4.2-inç boyutunda ve 480 x 854 piksel Bravia Engine teknolojili dokunmatik ekrana, anı yakalaması için 8 megapiksel çözünürlüğünde kameraya yer verilen Arc'da otomatik odaklama ve loş mekanlarda çekim için led flaş unutulmamış. Kameranın aynı zamanda 720p video kaydı yapabildiğini ekleyelim. Wi-Fi 802.11n, GPS ve Bluetooth üçlüsüyle donatılan telefonda yaptığınız çekimleri micro-HDMI portu aracılığıyla LCD / Plazma televizyonunuzdan izleyebiliyorsunuz.
Sony Ericsson Xperia Mini

Galaxy S II, Xperia Arc, Xperia Mini ve ChaCha, EISA ödüllerine layık görüldü
Sony Ericsson'un çevre dostu materyaller kullandığı yeni nesil Xperia Mini, 88 x 52 x 16 mm boyutlarında ve 99 gram ağırlığında tasarımıyla gerçek anlamda adının hakkını veriyor. Xperia Arc ile aynı işlemci, grafik birimi, RAM ve mobil işletim sistemi dörtlüsünü paylaşan Xperia Mini'de 3.0-inç boyutunda ve 480 x 320 piksel çözünürlüğünde Bravia Engine teknolojili dokunmatik ekran, microSD kart girişi ve 5 megapiksel çözünürlüğünde led flaşlı, otomatik odaklamalı kamera bulunuyor. Xperia Mini, Sony Ericsson tarafından 720p video kaydedebilen dünyanın en küçük akıllı telefonu olarak lanse edilmekte. Son olarak günümüzde standart haline gelen GPS, Wi-Fi 802.11 ve Bluetooth üçlüsünün telefonda unutulmadığını görüyoruz.

HTC ChaCha

Galaxy S II, Xperia Arc, Xperia Mini ve ChaCha, EISA ödüllerine layık görüldü
HTC ChaCha'nın rakiplerine kıyasla gerçekten farklı bir yerde olduğunu söylemek mümkün. Çünkü o, HTC'nin Facebook odaklı ilk akıllı telefonu. 750 milyona yakın üyesiyle dünyanın en büyük sosyal ağ ve paylaşım sitesi Facebook için ChaCha'da özel bir kısayol tuşu konumlandırılmış. Bu bilgilere ek olarak T-Mobile tarafından Amerika'da Status adı altında satılan ChaCha'nın 800 MHz işlemcisi, 512 MB RAM'i, 2.6-inç 320 x 480 piksel dokunmatik ekranı, 5 megapiksel kamerası, otomatik odaklama özelliği, led flaşı, Wi-Fi 802.11n bağlantısı, Bluetooth'u, GPS'i, QWERTY klavyesi ve 1250 mAh'lik bataryası mevcut.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11307 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim