Anlık Bildirim

Galaxy S6 Edge su altında ne kadar süre dayanabilir?

 
Galaxy S6 Edge su altında ne kadar süre dayanabilir?
Samsung'un 2014 yılının başlarında çıkardığı Galaxy S5 modeli suya ve toza karşı dayanıklılığını gösteren IP67 sertifikasına sahip iken bu yıl tanıtılan Galaxy S6 ve S6 edge modellerinde böyle bir sertifika bulunmuyor. Ancak S6 Edge modelinin su altında ne kadar süre dayanabileceğini merak eden bir Youtube kanalı (TechSmartt) bunu test ederek öğrenmeyi tercih etmiş.
Geniş bir kasenin içi su doldurulduktan sonra S6 Edge modeli üzerinden kronometre açılıyor ve daha sonra suyun içerisine bırakılıyor. 20 dakikadan daha uzun süre kasenin içerisinde çalışır vaziyette duran telefon bir süre sonra su ile temas ederek kapanıyor. Telefon sudan çıkarılarak tekrar çalıştırılırken ekranda bazı anormallikler olması göze çarpıyor, ancak bir kaç kurulama ve deneme işleminden sonra telefonun ekranının da eski haline geldiği görülüyor.

Testte dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi suyun yetersiz olabileceği, az miktarda su yeterli basınç uygulamayarak telefonun içine sızamamış olabilir. Telefon da suyun içerisine bırakıldığında herhangi bir hava kabarcığının çıktığı da görülmüyor. Ancak 22 dakika sonunda kapanmasıyla sudan çıkarılan telefonun ön kamerasının içerisinde de su damlası olduğu görülüyor. Yani telefon yeterli su basıncı uygulanması durumunda suyu geçiriyor. Ancak örneğin yağmurlu bir havada ufak bazı işleri halletmek telefona zarar vermeyebilir.

Yine de telefonun herhangi bir su geçirmezlik sertifikasının bulunmadığını hatırlatalım. Ayrıca Samsung'da bu tarz durumlarda telefonun su geçirmeyeceğini garanti etmiyor. Test belki bazı telefonlara göre başarılı görülebilir ancak bu tarz testlerin ideal sonuçları yansıtmadığını bilmekte fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27347 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
s6 edge
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim