Anlık Bildirim

GetContact uygulamasına erişim engeli getirildi

Son günlerde oldukça popüler hale gelen numara bulma uygulaması GetContact'in de aralarında yer aldığı toplam 70 uygulamaya ve web sitelerine erişim mahkeme kararıyla engellendi.

GetContact uygulamasına erişim engeli getirildi Tam Boyutta Gör
 

Başka kişilerin sizin numaranızı, telefon rehberlerine hangi isimlerle kaydettiğini gösteren GetContact uygulaması son günlerin en çok konuşulan uygulamalarından biri. Uygulamayı indirmeyen kişilerin de numaralarının yer aldığı GetContact bu özelliği ile tepki toplarken dün BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da GetContact hakkında açıklama yapmış ve güvenlik endişelerini dile getirmişti. Konuyla ilgilenen Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ise GetContact'in de aralarında bulunduğu 70 numara bulma uygulamasına ve web sitesine erişim engeli getirdi.


Mal ve can güvenliğinin korunması için 

Mahkeme tarafından paylaşılan karar metnine göre büyük bir kısmı Play Store'daki numara bulma uygulamaları olmak üzere, numara bulma alanında hizmet gösteren web sitelerine ve App Store'daki bazı uygulamalara erişimin engellendiği açıklandı. Mahkemenin aldığı bu kararın gerekçesinin ise kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması olduğu belirtiliyor.

Ülkemizde bir anda popüler hale gelen GetContact ile ilgili ortaya atılan iddiaların ardından uygulamanın web sitesinde bir bildiri paylaşılmıştı. Bildiride uygulamanın; kameraya, galeriye ve depolama birimine erişim için izin istemesinin nedenleri açıklanırken kullanıcılara ve uygulamayı kullanmadıkları halde verileri GetContact'te yer alan kişilere ait verilerin üçüncü taraflara satılmadığı belirtildi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5927 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erişim engeli, mahkeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim