Anlık Bildirim

Google bölgesel teklif uygulaması Alfred'in geliştiricisi Clever Sense'i satın aldı


Teknoloji geliştiren küçük girişimleri veya büyük firmaları satın alarak bünyesine katan Google, Microsoft gibi devler 2011 yılına damga vurdu. Google ise 2011 yılı bitmeden küçük bir girişimi daha bünyesine kattı.

Google'ın satın aldığı son firma Clever Sense. Firma yakınlarda bulunan kafe, mağaza, bar, gece kulübü gibi mekanların kişisel tekliflerini yapay zeka ve öğrenen makine algoritmalarını birleştirerek sunuyor. Firmanın Alfred adında bir mobil uygulaması da mevcut.

Anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmedi. İki firma yaptıkları bir duyuruyla Clever Sense teknolojilerinin bundan böyle Google Places hizmeti altında devam edeceğini açıkladı.

Clever Sense CEO'su Babak Pahlavan şirket olarak Google'a katılmaktan onur duyduklarını ve kendileri için bunun inanılmaz bir fırsat olduğunu belirtti.

Alfred mağaza tekliflerinin yanında etkinlikler için de bir takvim sunuyor. Ayrıca bir süre sonra Groupon gibi genele hitap eden teklif çözümlerini de kullanıcılarına duyuracaktı. Google ile anlaşmasından kısa bür süre önce firma Groupon ile de masaya oturmuştu.

Google'ın ilerleyen dönemde Wallet hizmeti için de bu teknolojileri kullanabileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim