Anlık Bildirim

Google'ın geliştirdiği Android TV'de bir güvenlik açığı bulundu

Android TV kullanıcılarının başkalarının kullanıcı adlarına ve fotoğraflarına erişebildikleri ortaya çıktı. Google konuyu incelerken Android TV'nin fotoğraf paylaşımını devre dışı bıraktı.
Google, yüzlerce Android TV kullanıcısının profil fotoğrafı ve kullanıcı adlarının neden diğer Android TV cihazlarda listelendiğini öğrenene kadar, platformdaki fotoğraf paylaşım özelliğini devre dışı bıraktı. Bu güvenlik açığının bir süredir devam ettiği de gelen bilgiler arasında.

Sorun bölgesel olabilir 

Android TV'deki bu güvenlik açığı Cumartesi akşamı, kullanıcıların Twitter'da Android TV'nin fotoğraf ekran koruyucusundan başkalarının hesaplarına erişebildiklerini bildirmeleriyle başladı. Bu ilk kez kamuoyunda paylaşılmış olsa da, problemin Ocak ayı ortalarından bu yana devam ettiği belirtiliyor. Twitter kullanıcısı Prashanth, Vu markalı televizyonuna Google Home uygulamasıyla erişmeye çalışırken hatayı fark ettiğini söyledi. Televizyonu için bağlantılı hesaplara baktığında, Android TV ona diğer yüzlerce kullanıcının adını ve profil resimlerini gösterdi. 

Bir kişi daha , iFFalcon Smart TV'de aynı olayı yaşadığını doğruladı. Prashanth daha sonra bu güvenlik açığını bir Xiaomi Mi Box 3 cihazda denedi ancak hata tekrarlanmadı. Bu yüzden Android TV'yi destekleyen tüm markaların bu hatadan etkilenmediği belirtiliyor. Google konuyu araştırmak için Google Fotoğraflar'ın Android TV ile olan entegrasyonunu durdurdu. Raporlar olayın Hindistan özelinde olduğunu gösteriyor ancak bunun bölgesel bir sorun olup olmadığı ise şimdilik net değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim