Anlık Bildirim

Google Chrome için acil durum güncellemesi yayınladı

Google, halihazırda açıklardan faydalanan yeni bir Chrome güvenlik açığını kapatmak için acil durum güncellemesi yayınladı. Yazılım devi güncellemenin yüklenmesini tavsiye ediyor.
Google Chrome için acil durum güncellemesi yayınladı Tam Boyutta Gör
Google, yeni bir Chrome sıfırıncı gün güvenlik açığını düzelten acil bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Şirket bir güvenlik bildirisinde "Google, CVE-2023-4863 için bir istismarın var olduğunun farkındadır" dedi. İlgili sorun, WebP görüntü formatında bulunan yığın tabanlı arabellek taşma vakası olarak tanımlanıyor.

Google Chrome için acil güncelleme

Yığın tabanlı arabellek taşması, bir programın kendisine tahsis edilmiş bir bellek arabelleğine gereğinden fazla veri yazmaya çalıştığında ortaya çıkıyor. Bazı durumlarda, bu tip bir güvenlik açığı saldırganların keyfi kod yürütme gerçekleştirmesine izin verebilir, yani etkilenen sistemde saldırganlar istedikleri kodu çalıştırabilirler.

Google, Apple Security Engineering and Architecture (SEAR) ve Toronto Üniversitesi Munk School'daki Citizen Lab'ın 6 Eylül 2023 tarihinde bu açığı keşfedip raporladığını belirtiyor. Bununla birlikte yazılım devi açıkla ilgili ayrıntıları açıklamaktan kaçınıyor. Google, saldırganların güvenlik açığından nasıl faydalanmış olabileceği konusunda bilgi vermiyor.

Google Chrome için acil durum güncellemesi yayınladı Tam Boyutta Gör
Chrome kullanıcılarının web tarayıcılarını en son sürüm olan Mac ve Linux için 116.0.5845.187 ve Windows için 116.0.5845.187.188 sürümlerine güncellemeleri önemle tavsiye ediliyor. Yeni ürün yazılımı şu anda Kararlı ve Genişletilmiş kararlı kanallardaki kullanıcılara sunuluyor ve önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar bu sürüme ulaşabilecek.

Chrome tarayıcınızı güncellemek için Chrome menüsü > Yardım > Google Chrome Hakkında bölümüne gidebilişiniz. Bununla birlikte Google, geçtiğimiz ay Chrome için haftalık güvenlik güncellemeleri yayınlayacağını duyurmuş ve eğer halihazırda bir güvenlik açığı tespit edilirse derhal ele alınacağını söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim