Anlık Bildirim

Google'ın yeni tableti Nexus 8, nisan ayında geliyor

Google'ın yeni tableti Nexus 8, nisan ayında geliyor
Son iki yıldır Nexus 7 ile önemli başarıların altına imza atan Google, bu yıl ise Nexus 8 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kısaca phablet olarak nitelendirdiğimiz, ekran boyutu 5 ile 6,9 inç arasında değişen akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla geleceği tehlikeye giren 7 inçlik tablet pazarı, özellikle Çin’li üreticilerin uygun fiyatlı çözümler sunmasıyla birlikte Google açısından eski karlılığını yitirmeye başladı. Google, yaşanan bu gelişmelerle birlikte pazarın geldiği durumun kendisi için faydalı olmayacağına karar vererek yüzünü, birçok kişinin ekran / taşınabilirlik oranı en ideal seviye olarak değerlendirdiği 8 inçlik tabletlere çevirdi.

Tayvanlı bileşen üreticilerinin aktardığı son bilgilere göre Google, Nexus 8 ismini vereceği yeni tabletini nisan sonundan itibaren satışa sunmayı hedefliyor. İş ortaklarından ilk parti olarak 2 milyon tablet siparişi verdiği öğrenilen Google’ın, bu tabletinde de Asus ile birlikte çalışması bekleniyor.

Google, 1.nesil Nexus 7 ile yakaladığı başarıdan sonra tabletinin 2.nesilini geçtiğimiz haziran ayında satışa sunmuştu. Ancak haberin başında da belirttiğimiz gelişmelerden ötürü 2.nesil Nexus 7 satışları, kısa süre içerisinde beklentilerin gerisinde kalarak, 2013 sonu satış sayısı 3 milyonu ancak geçebilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1445 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Tablet ve
3 etiket daha Android nexus google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim