Anlık Bildirim

Güncel Android kullanım oranları yayımlandı

Google'ın Android M sürümünü resmen lanse ettiği bu günlerde genel kullanım oranlarına dair güncel istatistikler de yayımlandı. Lollipop sürümünde yavaşlama dikkat çekiyor. 

Bu aya kadar en az yüzde 80 civarında artış yaşayan Lollipop sürümü son rakamlarda yüzde 40 civarında bir artış yaşamış gözüküyor. Sürümün kullanım oranı yüzde 12.6'ya yükseldi. 

Android 4.4 KitKat sürümünde çok küçük bir düşüşle yüzde 39.2 oranının yakalandığı görülüyor. Yine Jelly Bean sürümlerinde de küçük bir düşüş ile yüzde 37.4 oranına gerileme mevcut. 

Genelde diğer sürümlerin kullanım oranından yiyerek sıçrama yapan Lollipop sürümünün geçen ay itibariyle frene bastığı anlaşılıyor. Yeni cihaz satışı ve güncellemelerin hız kesmediği bir dönemde üstelik Galaxy S6 satışlarını da düşünürsek bu düşüş biraz ilginç duruyor. 

Android M sürümünün muhtemel çıkış tarihi Ekim-Kasım dönemine yaklaşırken, Lollipop sürümünün de büyük bir orana ulaşamayacağı yüksek ihtimal. Kalan 4-5 aylık zaman diliminde sürümün en fazla yüzde 40 civarına çıkabileceği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2676 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android usage rates, Android ve android m
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim