Anlık Bildirim

"Gundam" animesinden esinlenen Japon mühendis, 8.5 metrelik kendi dev robotunu yaptı

Çocukluğunda izlediği Gundam animesinden esinlenen 44 yaşındaki Japon mühendis Masaaki Nagumo, kendi dev robotunu yaptı. LW-Mononofu isimli robot tam 8.5 metre uzunluğunda.
Japon Mühendis Masaaki Nagumo, bir zamanların popüler bilim kurgu animesi Gundam'dan etkilenerek kendi dev robotunu inşaa etti. Çocukluk hayalini gerçekleştirmeye çalıştığını belirten 44 yaşındaki Nagumo, LW-Mononofu isimli robotunu kokpitinden kontrol edebiliyor.

Yaklaşık 7 ton ağırlığında olan LW Mononofu, 8.5 metre gibi dev bir uzunluğa sahip. Masaaki Nagumo, robotun üst kısmında bulunan kokpitine girerek Mononofu'nun kollarını, bacaklarını ve parmaklarını kontrol edebiliyor. İleri ve geriye doğru hareket edebilen Mononofu, ayrıca vücudunun üst kısmını da döndürebiliyor. Ancak Mononofu elbette Gundam'daki robotlar kadar işlevsel değil. Kısıtlı hareket kabiliyetlerine sahip olan Mononofu'nun saatteki hızı 1 kilometrenin altında.

Fabrikanın dışına çıkamıyor


Nagumo, Mononofu'yu o kadar büyük tasarlamış ki robot tekrar parçalarına ayrılmadan fabrikanın dışına çıkamıyor. Zira fabrikanın girişi, Mononofu'nun uzunluğundan daha alçak bir seviyede kalıyor.

Mononofu tarzı kontrol edilebilen robotların ileride önemli ticari fırsatlara dönüşebileceğini belirten Nagumo,"LW-Mononofu sanıyorum bu alandaki dünyanın en büyük robotu konumunda. Ancak tabiki Mononofu yalnızca ilk örneklerden birisi. Gelecekte çok daha gelişmiş robotlarla beraber bu alanın önemli ticari fırsatlar sunacağını düşünüyorum." ifadelerine yer veriyor.

Sağ kolunda bazuka görünümlü bir silaha da sahip olan Mononofu, saatte 140 kilometre hızla sünger topları fırlatabiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim