Anlık Bildirim

Güney Kore'den kripto para ticaretine sınırlama

Bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretinin düzenlenmesi için bir süredir çalışmalar yapan Güney Kore hükümeti, Bitcoin ticaretini zora sokabilecek yeni önlemler almayı düşünüyor.

Güney Kore'den kripto para ticaretine sınırlama Tam Boyutta Gör
 

Bitcoin konusunda dünya genelinde hükümetler çalışmalarını sürdürürken Güney Kore de uzun bir süredir Bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretini kontrol altına alacak adımlar atmayı planlıyor. Bu ayın başında aldığı kararla finansal kuruluşların kripto paralara yatırım yapmasına bazı sınırlandırmalar getiren hükümet, kripto para alım/satım faaliyetlerinden elde edilen kazancın sermaye kazançları vergisine tabi tutulacağını da duyurmuştu. Hükümetin açıkladığı yeni önlemler ise Bitcoin ticaretinde anonimliği hedef alıyor.


Anonimliğe Darbe 

Bitcoin üzerinden para aklanmasını önlemek isteyen hükümet, finansal kuruluşlarda para aklamanın önüne geçilmesi için kullanılan Know Your Customer(KYC-Müşterini Tanı) politikasını uygulamaya sokuyor. Bu uygulama kapsamında şirketler artık Bitcoin'i anonim olarak satamayacak. Bitcoin satın almak isteyen kişilerin anonim olarak hesap açmasına engel olan bu yeni kuralın adeta Bitcoin yasağı gibi etki gösterebileceğinden ve yatırımcıları korkutacağından endişe duyuluyor.


Hükümet bu yeni politikanın yanı sıra birçok kripto para biriminin Güney Kore'deki borsalarda, diğer ülkelerdeki borsalara kıyasla çok daha yüksek değerlerden işlem gördüğünü de belirterek kripto para ticaretindeki spekülasyonları önlemek için ek adımlar atılabileceğini de ekledi.


Güney Kore'den gelen bu açıklamanın ardından Bitcoin'in değeri 14.000$'ın altına kadar geriledi. Gün içinde tekrar değeri tekrar 15.000$'ın üstüne çıkan Bitcoin şu sıralar 14.700$ civarında bir değere sahip. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim