Anlık Bildirim

Güney Koreli Kakao Talk uygulaması günde 1 milyarlık mesaj trafiğine sahne oluyor


Mobil platformların beğenilen mesajlaşma uygulamalarından Kakao Talk, ilk yayınlandığı 2010 Mart ayından bu yana günde 1 milyarlık metin mesajı sınırını geçerek bir rekor kırdı.

Chosun Ilbo firmasının analizine göre özellikle Güney Kore'de oldukça popüler olan Kakao Talk, saniyede 10 000 mesaj gibi etkileyici bir rakama da sahip oldu. 

Android ve iPhone için indirilebilir olan Kakao Talk, Blackberry platformuna da beta olarak sunulmuş durumda. Metin, fotoğraf, ses, video ve iletişim bilgisi gibi pek çok içeriği gönderebildiğiniz Kakao Talk, Asya bölgesinde ekstra olarak grup sohbeti ve yüz ifadeleri özelliklerini de sunuyor. Kakao Talk rakiplerinden farklı olarak videolu görüşmeyi desteklemiyor.

Resimli profil, kullanıcı adı ve durum güncellemeleri ile Kakao Talk özellikle Japonya ve Güney Kore bölgesinde bir sosyal ağ haline gelmiş durumda. Firmanın Güney Koreli ünlülere de hesap açması platformun popülaritesini artırdı. Hemen hemen her Güney Koreli akıllı telefon kullanıcısı bu uygulamaya sahip.

Ayrıca ticari firmalar da reklam amacıyla bu kanalı kullanmaya başladı. Uygulamanın 24 milyonu Güney Kore'de olmak üzere 30 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunuyor. Uygulama ayrıca İngilizce, İspanyolca ve Japonca dillerinde de sunuluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim