Anlık Bildirim

HP tablet üretiminde yoluna Windows 8 ile devam edecek


Palm'ı satın aldıktan sonra geliştirdiği webOS mobil işletim sistemi ile mobil pazara hızlı bir giriş yapmak isteyen HP, şok bir kararla webOS cihaz üretimini durdurduğunu açıklamış ve iddialı tableti TouchPad piyasadan çekilmişti.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'i tanıtmasının ardından HP tablet macerasına kaldığı yerden devam etme kararı aldı. PC bölümünün satılmayacağını açıkladığı toplantıda HP CEOsu Whitman bilindiği gibi Windows 8 işletim sistemli tabletler ile yola devam edeceklerini belirmişti.

Los Angeles Times gazetesi HP'nin tablet planları hakkında daha detaylı bilgileri gün yüzüne çıkardı. Tabletler hakkında konuşan Whitman kişisel bilgisayar alanında yeni bir segmentin henüz başlangıç aşamasında olduklarını, bu pazarda HP'nin geç kaldığına dair yorumlara inanmadığını ve Microsoft ile sıkı bir işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

HP'nin Windows 8 yüklü ilk tablet modelleri gelecek yıl piyasada olacak. Sonraki yıllarda da HP'nin atılımı devam edecek.

Whitman Kasım ayındaki son gelir raporlarının açıklanacağı toplantıya kadar planlarını gizli tutacaklarını açıkladı. 

HP başkan yardımcısı Todd Bradley ise HP'nin tablet üretiminden hiç bir zaman vazgeçmediğini bu segmentte Windows 8 ile varolmaya devam edeceklerini vurguladı. WebOS'nin HP bünyesindeki geleceği ise birkaç ay sonra belirlenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7559 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, hp ve
2 etiket daha windows 8 touchpad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim