Anlık Bildirim

HTC Windows Phone 8X resmen duyuruldu


HTC, bugün New York şehrinde Microsoft ile birlikte yeni Windows Phone'lu amiral gemisini resmen duyurdu. Apollo kod adlı Windows Phone 8 işletim sisteminin yüklü olduğu Accord modeli, firma tarafından Windows Phone 8X olarak isimlendirildi. Polikarbonat kasası ve renkli ahizesiyle dikkat çeken telefonun birkaç ay önce ortaya çıkan teknik özellikleri bu basın açıklamasıyla doğrulanmış oldu.
4.3 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel (341ppi) çözünürlüklü Super LCD 2 ekran, Corning Gorilla Glass 2, 1.5GHz hızında çift çekirdekli ve Adreno 225 grafik birimli Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8960 çipset, 1GB RAM, 16GB dahili hafıza, 8MP arkadan aydınlatmalı, f/2.0 diyafram aralığına ve 28mm lens genişliğine sahip CMOS sensör, LED flaş, çift bant Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 2.1, NFC çipi ve çıkartılamayan 1800mAh pilin eşlik ettiği Windows Phone 8X, Beats Audio ses teknolojisinin yanı sıra hoparlör ve 3.5mm ses jakını besleyen bir ses kuvvetlendirici sayesinde gerek ses kalitesi gerekse ses seviyesi hususunda rakipsiz hale gelecek.
One X'e benzer şekilde tek parça halinde bir kasa ve lamine edilerek daha az parlama yapması sağlanan bir ekranın kapladığı WP8X, 132.4 x 66.2 x 10.1mm boyutlarında ve 130 gram ağırlığında tasarlanmış. Ayrıca yine One serisi modellerde yer alan resim çipi de uzak doğulu üreticinin yeni Windows Phone cihazında kullanılmış. Deklanşör butonu mevcut olan telefonun bu çip sayesinde kısa sürede onlarca görüntü kaydedebildiği belirtiliyor.
2.1MP çözünürlüklü ve f/2.0 diyafram aralıklı bir ön kamera kullanan HTC, Full HD 1080p video çekim desteği sunan bu üst düzey bu sensörün 88 dereceye kadar çıkabilen geniş bir açıyla dört veya daha fazla kişiyi aynı anda görüntüleyebildiğini söylüyor. Mobil aygıtlarda şimdiye kadar kullanılmış en güçlü ön kameranın Windows Phone 8X'te yer aldığını rahatlıkla ifade edebiliriz.
Kaliforniya mavisi, grafit siyahı, alev kırmızısı ve sarı renk seçenekleriyle Ekim sonunda Microsoft'un yeni işletim sistemi üzerindeki çalışmalarının tamamlamasının ardından Kasım ayında satışa çıkacak olan HTC'nin WP8'li amiral gemisi, dünya genelinde 50'den fazla ülkede ve 150 operatörle tüketicinin beğenisine sunulacak. Şimdilik akıllı telefonun hangi fiyat seviyesinden pazara sürüleceği hakkında bir bilgi verilmedi.
HTC Windows Phone 8X resmen duyuruldu
HTC Windows Phone 8X resmen duyuruldu
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5567 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim