Anlık Bildirim

Hackerler acil durum sirenlerini hackledi

ABD'nin Dallas şehrinde kimliği henüz tespit edilemeyen hackerlar, şehrin acil durum siren sistemini hackleyerek gece yarısı şehirdeki bütün sirenlerin çalmasına neden oldu.
Her ne kadar hacker denildiğinde genellikle insanların ve kurumların kişisel verilerine saldıran internet korsanları gelse de hackerlar bazen farklı alanlarda yaptıkları işlerle de karşımıza çıkabiliyor. ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas şehrinde yaşanan hack girişimi de daha önce gördüklerimize kıyasla biraz farklı. Şehirdeki hackerlar, şehrin acil durum sistemlerine sızarak doğal afet veya saldırı durumlarında kullanılan acil durum sirenlerini çaldı.
Şehirdeki pek çok farklı noktada bulunan 156 adet sirenin hep birlikte 23.40'ta çalmaya başlaması halkı uyandırdı ve endişelendirdi. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan insanlar televizyonlarından ve sosyal medyadan şehirde yaşanan acil duruma dair bir bilgi ararken Acil Durum Ofisi de harekete geçti. Acil Durum Ofisi olayın bir hack saldırısı olduğunu anlasa da sirenlerin tamamının kapatılması uzun bir zaman aldı. Ekipler en sonunda şehirdeki acil durum siren sistemi devre dışı bırakarak saat 01.20'de bu kötü duruma bir son verdi. 

Halk Paniğe Kapıldı 

Bir buçuk saat süren bu durum karşısında yaklaşık 4400 kişi acil durum görevlilerini ararken yoğunluk yüzünden insanlar acil durum personelleriyle görüşebilmek için dakikalarca beklemek zorunda kaldılar. 
FBI'ın da bölgede acil bir durum yaşanmadığını Twitter üzerinden bölge halkıyla paylaştığı olayın ardından Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings benzeri bir olayın tekrar yaşanmaması için sistemlerini gözden geçireceklerini ve sistemi hackleyen kişileri tespit edip gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. 
Şehirdeki sirenlerin hepsinin çaldığı anları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3682 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, acil durum ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim