Anlık Bildirim

Havadan, temiz içme suyu çıkarabilen makine geliştirildi

Kaliforniya'da yaşayan bir ekip, Skywater adını verdikleri bir makine ile havadan, taze ve temiz içme suyu çıkarabilen bir makine geliştirdi. Konunun detayları haberimizde.
Kaliforniya merkezli bir ekip, temiz içme suyunu doğrudan havadan çıkarabilen Skywater adında bir makine tasarladı. Günde yaklaşık olarak 2 bin litre su çıkarabilen bu makineler son derece düşük maliyetle çalışıyor.

Atmosferden çok fazla temiz içme suyu çıkarılabilir

Büyük metal kutulara yerleştirilen makineler, su buharını atmosferde yoğunlaştırarak içme suyuna dönüştürebiliyor. Makineleri çalıştırabilmek için biyoyakıt ya da güneş enerjisinin kullanılabildiği belirtilirken, Skywater'ın çiftçiler, ev kullanıcıları ve acil yardım gibi durumlar için kullanılabileceği ifade ediliyor.

Taze içme suyunun kıtlığı, günümüzde dünyanın bazı bölgelerinde önemli bir sorun teşkil etmeye devam ediyor. Skywater'ın geliştiricilerinden David Hertz, bu makinelerin birçok alanda kullanılabileceğini ve her gün taze su üretebileceğini belirtiyor. Hertz'in hesabına göre atmosferden, gezegenimizdeki tüm temiz su kaynaklarındaki sulardan daha fazlası çıkartılabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4924 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
içme suyu, su ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim