Anlık Bildirim


Uzunca bir süredir  Windows Phone desteği sunan Here Maps bu yöndeki hizmetine Windows için son vermeye hazırlanıyor. Resmi kanallardan yapılan açıklamaya göre 10 yıldan beri GPS uygulamaları geliştiren Here, Windows 10 mağazasındaki tüm uygulamalarını kaldıracak. 29 Mart 2016’dan itibaren Windows 10 için bir Here uygulamasına mağazalardan erişilemiyor olacak. Ayrıca 30 Haziran 2016’dan sonra Here haritaları cihazlarda yüklü olsa bile Windows 10’da çalışmayacak. Bu arada Windows Maps uygulaması içindeki Here haritaları ise sorunsuz olarak kullanılabilir olmaya devam edecek.

Windows 10 Mobile Desteği Yok 

Windows Phone 8’de yer alan uygulamaya ise güncelleme desteği verilmeyecek. Sadece çok kritik hata düzeltmeleri gerekirse onlar için bir güncelleme sunulabilecek ancak uygulamanın kullanımı ile ilgili bir kısıtlama olmayacak. Bu da demek oluyor ki eğer Windows Phone 8 temelli cihazınıza önümüzdeki dönemde yayınlanacak Windows 10 Mobile güncellemesini yüklerseniz Here haritalarını kullanamaz hale geleceksiniz.

Önceliğini iOS ve Android uygulamalarına vermeye hazırlanan Here, Windows tarafından desteği çeken yazılım şirketlerinin en yenisi olarak yerini alıyor. Daha önce de küresel ölçekli çeşitli bankalar, havayolu şirketleri, Pinterest Windows Phone için destek sunmayacaklarını açıklayan isimler olmuştu.

Nokia’nın cihazlar birimini satın alan Microsoft, Here Maps’in hakları konusunda ise Nokia ile bir anlaşmaya varmamıştı. Nokia da geçtiğimiz Ağustos ayında Here platformunun haklarını Audi, BMW ve Mercedes ortaklığında kullanılmak üzere satmıştı. Alman otomobil üreticileri Nokia’ya Here Maps için 2,8 Milyar Euro ödemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6216 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim