Anlık Bildirim

Hindistan'da mobil abone sayısı bir milyarı geçti

1.3 milyara yakın nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi durumunda olan Hindistan, mobil abone sayısı bakımından da bir milyar rakamını yakalamış durumda.

Dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon pazarı olan ve yakın gelecekte ABD'yi devirerek ikinci sıraya çıkması beklenen dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi Hindistan, mobil abone sayısı konusunda da önemli bir sınırı geride bıraktı. Ekim ayı itibariyle ülkedeki mobil abone sayısı 1 milyarı geçti. 

Mobil pazarda büyüme hızı bakımından Çin'in ardından ikinci sırada yer alan Hindistan, elde ettiği rakamı 12 operatörüne borçlu. Çok yoğun bir rekabetin yaşandığı Hindistan'da operatörler de sıkı stratejiler belirliyor. Son yıllarda çok cazip iletişim paketleri hazırlayan operatörler, dünyadaki en ucuz tarifelerden bazılarına imza atmayı başardı. 

Ekim ayında toplam 7 milyon daha mobil abone kazanan ülke, toplamda bir milyar rakamını geçmiş oldu. Bu rakamı ilk olarak 2012 yılında Çin geride bırakmıştı. Elbette ülkede bir milyar insanın telefon abonesi olduğunu söylemek mümkün değil. Bir kişide iki hatta üç hat olduğunu düşünürsek, kişi sayısı bakımından daha az bir rakamla karşılaşırız.

İstatistiklerin ilginç yanı ülkenin bazı kesimlerinde, telefon benimsenme oranlarının çok düşük olması. Örneğin yoksulluk oranı yüksek Bihar eyaletinde yüzde 54 civarında benimsenme oranı mevcut. Bu bakımdan mobil abone rakamlarına katkı yapanlar daha çok yoksulluk oranı düşük eyaletler oluyor. 

Mobil abone sayısı fazla olsa da Hindistan'ın alım gücü çok düşük. Bu bakımdan Micromax, Lava gibi firmalar ucuz akıllı telefonlarla büyük satış rakamlarına ulaşıyor. Çinli üreticilerin de etkisiyle ülkede 15$ karşılığında telefon bulabilmek mümkün. Ülkemizdeki gibi pahalı 3G paketleri yerine Hintli kullanıcılar genelde ücretsiz WiFi noktalarını tercih ediyor. Google önümüzdeki 3 yıl içerisinde Hindistan tren istasyonlarına 400 civarında ücretsiz WiFi noktası kurmak için çalışmalar yapıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim