Anlık Bildirim

Huawei Mate 8 gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de

Metal kasası ve 6 inçlik boyutuyla Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 8 yakın zamanda piyasaya çıkacak. Peki model ülkemize ne zaman gelecek ve fiyatı ne olacak?

Huawei'nin geçtiğimiz hafta resmiyete kavuşturduğu ve Kirin 950 yonga seti ile şu anda Android tarafının en güçlü akıllı telefonu olan 6 inçlik yeni amiral gemi modeli Mate 8, gelecek yıl itibariyle ülkemize pazarına da giriş yapmaya hazırlanıyor. 

Erdi Özüağ'ın verdiği bilgilere göre Huawei Mate 8 gelecek yıl Şubat ayında piyasada olacak. Modelin 4GB ve 3GB şeklinde iki RAM seçeneği yer alıyordu. Ülkemize gelecek olan model 3GB RAM-32GB depolama kapasiteli versiyon olacak. Fiyat konusunda ise 2200TL-2300TL seviyeleri konuşuluyor. 

Huawei'nin düşük olan versiyonu getirmesi biraz eleştiri konusu olabilir ancak çift kanal LPDDR4 desteği düşünüldüğünde büyük bir dezavantaj söz konusu değil. Fiyat seviyesi Huawei Mate 8 için avantaj olabilir zira aynı dönemde Galaxy S7, HTC yeni amiral gemisi, LG G Flex 3 gibi rakip modeller çok daha yüksek bir fiyatlandırma üzerinden ülkemize girecektir. 

Huawei Mate 8 modeli kendi tasarladığı Kirin 950 yonga seti üzerine şekilleniyor. Kirin 950 yonga seti 1.8GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 ve 2.3GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A72 çekirdeğinden oluşuyor. Mevcut ARM mimarisinin en güçlüsü Cortex-A72 çekirdeği yanında Mali mimarisinin en güçlüsü 900MHz hızında T880MP4 grafik birimi ile Huawei Mate 8 en iyi performans gösteren telefonlardan birisi olmaya aday. 

TSMC'nin 16nm FinFET+ üretim teknolojisi sayesinde enerji tüketimini de minimum düzeye indiren Kirin 950, çift kanal LPDDR4 desteği ile 25.6GB/s bant genişliği sunabiliyor. Ayrıca UFS 2.0 ve eMMC 5.1 ile depolama birimleri arasında çok hızlı veri aktarımına da destek sağlayacak. Mate 8 modelinde ayrıca 6 inçlik Full HD ekran, 16MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera, parmak izi okuyucu, metal kasa tasarımı, 4000mAh gücünde batarya gibi özellikler yer alıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8181 kez okundu.
21 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei mate 8 türkiye, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim