Japan Display Inc. yaptığı duyuruyla ikinci nesil Pixel Eyes LCD modülünün hacimli üretimine başladığını duyurdu. Hücre içi dokunmatik yeteneğine sahip modüle, ikinci jenerasyonla beraber irili ufaklı bazı geliştirmeler yapılmış. Firma yaptığı açıklamada modülün yüksek performans gereken premium cihazlara yönelik tasarlandığını belirtiyor.
Kullanılan yeni materyaller ve yeni sensör yapısıyla önceki nesile kıyasla daha derin siyahlara sahip olan modülün kenar kalınlığı da 0.8mm'den 0.5mm'ye inceltilmiş durumda. Geliştirmeler neticesinde selefine kıyasla daha ince yapıdaki stylus kalemlere destek veren modül aynı zamanda ıslak elle de kullanıma olanak veriyor. İkinci nesille beraber üretim tekniğini de geliştiren JDI talep edildiği takdirde 16 inç boyuta kadar modülün üretimini gerçekleştirebileceğini belirtiyor.
Firmanın kurucu ortakları arasında Sony'nin de yer alması nedeniyle ikinci nesil Pixel Eyes ekranların ilk örneklerini yeni nesil Xperia cihazlarında görebileceğimizi düşünüyoruz.
http://www.j-display.com/english/news/2015/20151225.html Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



darkaura
8 saat önce
isigin sirkadyen ritim uzerindeki etkilerini dolasiyla insan psikolojisini ve hormonel dengesini nasil degistirebildigini bilen sirketler, kisiler alir. aksam vakti 1 dolarlik soguk beyaz led ampulun altinda oturdugu icin gece uyuyamiyan cok insan var ve bunun neden oldugunun farkinda bile degilller. buyuk sirketlerin duvardaki boyanin renginden arkada calan muzige kadar is verimliligini artirmak icin ofis tasarimina verdikleri onemi dusunursek bu urun kendine pazar bulacaktir.
Paran cebinde kalsın kardeşim
http://bgr.com/2015/11/26/iphone-7-8-rumors-amoled
http://9to5mac.com/2015/11/10/amoled-iphone-7-screens-lcd/
http://www.digitaltrends.com/mobile/apple-iphone-lcd-over-amoled/
Amoled;
Amoled ekranın Oled olduğunu biliyoruz. Amoled sadece ''aktif matriks'' teknolojisi kullanılmış ve yenileme, tazeleme hızı arttırılmış bir ekrandır. Apple bal gibi de amoled kullanacak öyle yada böyle. tıpkı apple saatinde kullandığı gibi. Super Amoled ise Samsung'un kullandığı bir ticari markadır. Bunu ayrı tutalım.
''http://arstechnica.com/apple/2015/05/review-the-absolutely-optional-apple-watch-and-watch-os-1-0/2/''
''http://9to5mac.com/2015/07/07/apple-watch-display-pixels/''
Demişsiniz ki;
O renk sapkınlığı Super Amoled ile değilde Oled ekranlar ile doğrudan ilintili. Oled ekranlar geniş renk yelpazesi sunmasına rağmen üreticiler daha tam anlamıyla yazılımsal anlamda tam adaptasyon sağlayamadılar. Renk yönetimi uygulamaları ile bu sorun çözülecek ama aktif olarak ''Cms'' uygulamalarını bence etkin olarak kullanamıyorlar, sanırsam az daha zamana ihtiyaç var. Samsung'un kullandığı Adobe modlarıda bu Cms uygulamalarına örnektir;
http://www.displaymate.com/Galaxy_S6_ShootOut_1.htm
O yeşilimsi renkleri ve sarımsı beyazları abartmaları anti fanlığa veriyorum. Bu forumda yüzyıllardır oled düşmanları olduğu gibi amoled hayranları da bitmedi.
Bugün akıllı telefon pazarında Microsoft[Nokia (lumia)], Motorola, Htc, Meizu, Huawei ve Lg gibi bir çok firma Oled teknolojisini benimseyip kullanıyorlarsa en basit tabirle vardır bir bildikleri.
Yani kısacası evet Apple Amoled ekran kullanabilir, haberlerde Oled demelerinin büyük sebebi ''lcd'' ekrandan bu teknolojiye transferi belirtmektir. Oled ekranda kötü bir renk yönetimi ile berbat yeşilimsi renkleri gösterebilir. Burada iş Apple ve özelleştirmelerine kalmış. Zaman gösterecek ama bildiğimiz tek şey kesin konuşmamamız gerekliliği.
ekranları.