Anlık Bildirim

Japon üretici Kyocera dünyanın ilk yıkanabilen akıllı telefonunu tanıttı

Su geçirmez akıllı telefonları bir süredir piyasada görüyoruz, peki ama yıkanabilen telefon? KDDI and Kyocera isimli üretici sıcak suya dayanıklı ve sabunla yıkanabilen ilk akıllı telefonu tanıttı.
Akıllı telefonlarda su geçirmezlik özelliğini ateşleyen ilk şirket Japon teknoloji devi Sony olmuştu. Sonrasında bir çok üretici bu özelliği kullansa da bu kez farklı bir Japon üretici dünyanın ilk sabunla yıkanabilen akıllı telefonunu tanıttı.
Akıllı telefon aslında farklı modellerde de görmeye alıştığımız IP58 sertifikasına sahip. Buna ek olarak ise üretici Rafre adındaki modelin 43 dereceye kadar sıcak suda yıkanabileceğini iddia ediyor. Bu da akıllı telefonu duş sırasında yanınıza alabileceğinizi gösteriyor. Hatta telefonla birlikte duşta kullanmak üzere ördek bir dock ünitesi de hediye ediliyor.
Akıllı telefonun teknik özelliklerine baktığımızda 5" 720P ekran, 2 GB sistem belleği, arttırılabilir 16 GB depolama alanı, 13 MP kamera ve 4G desteği dikkat çekiyor. 3000 mAh bataryaya sahip Rafre, Dragontrail X ekranıyla birlikte darbelere karşı da ekstra dayanıklı. Lacivert, kaşmir beyazı ve mercan pembesi şeklinde 3 farklı renk seçeneği sunulan model önümüzdeki cuma günü 465 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4472 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rafre, yıkanabilen telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim