Anlık Bildirim

Kripto para ticareti platformu hacklendi: 2500 Ether çalındı

Mart ayında ICO sürecini tamamlayan ve yaklaşık 35 milyon dolarlık yatırım toplayan kripto para ticaret platformu Taylor hackerların hedefi oldu. Hackerlar 1.5 milyon dolar değerinde Ether'i çaldı.

Kripto para ticareti platformu hacklendi: 2500 Ether çalındı Tam Boyutta Gör
 

Kripto para piyasasındaki yeni kullanıcıların da yatırımlarını kolayca yönetebileceği bir platform oluşturmak adına yola çıkan Taylor isimli girişim, şubat-mart aylarında gerçekleşen ICO sürecinde 4575 Ether'lik yatırım toplamayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde hackerların hedefi olan Taylor, ulaştığı yatırımın önemli bir kısmını hackerlara kaptırdı.


1.5 milyon dolarlık soygun 

Taylor tarafından yapılan açıklamaya göre ekip, 22 Mayıs tarihinde ofise geldiğinde saldırıya uğradıklarını gördü. Saldırıda yaklaşık 1.5 milyon dolar değerindeki 2578 adet Ether'in çalındığını tespit eden Taylor ekibi ayrıca ekip ve reklam çalışmaları için tutulan ve TAY kısaltmasıyla işlem göre kripto paranın da çalındığını belirtti. Çalınan TAY miktarının, toplam kripto arzın yüzde 7'sini oluşturduğunu açıklayan ekibe göre hackerlar, Taylor'a ait cihazlardan birine bir şekilde erişim sağlayarak çok ciddi ve koordineli bir şekilde saldırdı ve saldırı sonucunda ulaşılan Ether ve TAY başka adreslere transfer edildi.


Olayla ilgili yapılan ilk açıklamada çalınan Ether ve TAY'ın kurtarılmasının çok zor olduğunu vurgulayan Taylor, henüz merkezi bir kripto para borsasında işlem görmüyordu. Bununla birlikte merkezi olmayan kripto para borsası IDEX'te işlem gördüğünden ekip, çalınan jetonlarla borsada yüklü satışın önüne geçmek için IDEX'le iletişime geçti ve TAY kısaltmasıyla işlem gören jetonlar borsadan kaldırıldı. 


Konuyla ilgili incelemelerini sürdüren ekip saldırıdan sonra yeni bir kripto para oluşturarak hesabında TAY tutan herkese hesaplarındaki TAY miktarınca bu yeni kripto parayı dağıtacağını açıkladı. Öte yandan hackerların kimliğinin tespit edilmesi için güvenlik güçleri ve merkezi olmayan borsalarla birlikte çalışmalar da sürdürülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4567 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim