11.000 Bitcoin'e ulaştı
Şu sıralar dijital istihbarat şirketi Recorded Future'da çalışan Priscilla Moriuchi, Kuzey Kore'nin kripto para faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD'li yayın kuruluşu Vox'a konuşan Moriuchi'ye göre Kuzey Kore, siber saldırılar ve kripto para madenciliği faaliyetleri üzerinden toplam 11.000 Bitcoin elde etmeyi başardı. Aralık ayındaki değeri ile 210 milyon dolara varan bu miktar, Kuzey Kore Bitcoin'leri halen elinde tutuyorsa yaklaşık 120 milyon dolara tekabül ediyor.
Kuzey Kore'nin yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırmak için uzun yıllardır suç örgütleri kurduğunun altını çizen Moriuchi, söz konusu Bitcoin'lerin Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programını desteklemek amacıyla kullanıldığını düşünüyor. Moriuchi'ye göre Bitcoin'ler doğrudan fiziksel paralar ile ya da eşyalara(silahlar başta olmak üzere) dönüştürüldü ve Kuzey Kore'nin füze programlarına katkı sağladı.
Tabi Kuzey Kore hükümetinin suçlandığı siber saldırıları dikkate aldığımızda Kuzey Kore'nin kripto paralara yönelik operasyonlar aracılığıyla ciddi kazançlar elde ettiğini görebiliyoruz. Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası Bithumb'a sızan Kuzey Koreli hackerların 7.4 milyon dolarlık kripto para çaldığı tahmin ediliyor. Bithumb'ın yanı sıra bir diğer Güney Kore merkezli kripto para borsası YoBit'i de hacklemekle suçlanan Kuzey Koreli hackerların bulut sunucularına sızıp kripto para madenciliği yaptığı da belirtiliyor.
Son olarak ocak ayında 500 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı Tokyo merkezli borsa Coincheck'in yetkilileri de saldırının arkasında Kuzey Kore olabileceğini vurgulamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yerli ve Milli? Ancak yandaşları inanır, onların gözünde perde var çünkü...
zoruna gidenin borusuna gitsin
bant yok secim geyikleri üretim yok bu fiyatlar normal mi ötv mi alıyorsun kendi ürettiğin araca kimi kandırıyorsunuz
Bizim ülkede olan hain dünyada yoktur.
cam tavan hakkında bilgisi olan varmı.perde yok galiba yazın ssıkıntı olmazmı.???
tam bir gariban arabası yerliiiiiiiiiiii ve milliii yalanınız batsın
sülün Osman sizinle gurur duyuyor... hala uyanan yok...
ilk fotolarda kapı aynaları yoktu... masala devam...
Bu gün 16 Mart ama hala ön sipariş ekranı açılmadı?
Bugün ayın 16 sı ön ödeme mönüsü henüz açılmadı.
bebelerden yetişkinlere masal devam... yüzyılın dolandırıcılığı...
Hani 400.000 ler 500.000 lere çıkıyordu? Umarım kdv fiyatıdır. Alabilenlere hayırlı olsun.
Donanım veya fiyat olarak çok çok iyi Standart V2 + Gemlik Mavi +beyaz koltuklu + meridian ses opsiyonlusuna talibim :)