Anlık Bildirim

LG Optimus G, tamamen karbondan arınmış sertifikası almaya hak kazandı


Mobil cihaz üreticilerinin en iyi ürünü yapma mücadelesi devam ederken, bir taraftan da çevreyi koruma yönünde çalışmaları da bulunuyor. Kullanılan mobil cihaz sayısı arttıkça,çevreye verilen zarar da artıyor ve üreticilerden çevreye duyarlı üretim yapmaları beklentisi artıyor.

Farklı portföylerde satış yapan LG, 6 farklı ürün grubu için karbondan tamamen arınmış olduğunu gösteren CarbonFree sertifikası almaya hak kazandı. Bahse konu sertifika, uluslararası alanda tanınan Karbon Vakfı tarafından veriliyor. Vakıf, üretimden dağıtıma, kullanıma ve imhasına kadar elektronik cihazlarda karbon izine rastlanıp rastlanmadığını detaylı olarak test ediyor ve sertifika düzenliyor.  

LG bu sertifika ile ürünlerinde mümkün olan en az düzeyde çevreye zararlı materyal bulundurduğunu göstermiş oluyor.

LG'nin sertifika aldığı ürünler ise OLED TV modelleri, çamaşır makineleri, buzdolapları, bilgisayar monitörleri, elektrikli süpürgeler ve Optimus G modeli. 

Çevreye daha az zarar veren ürünler üretmek, son dönemlerde en az donanım ve yazılım tarafında firmanın sunduğu özellikler kadar önem kazanmaya başladı. Bu bakımdan Optimus G modelinin hanesine bir artı daha eklenmiş oluyor. LG ayrıca 4 inç ekranlı ve çift Krait çekirdekli Mach LS860 akıllı telefonu için de kısa süre önce aynı sertifikayı almıştı. Firmanın gelecek yıl piyasaya süreceği iddia edilen Optimus G2 modelinin de bu sertifikayı alacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim