Anlık Bildirim

Lakka ile eski bilgisayarınız retro bir oyun konsoluna dönüşüyor

Geçmiş dönemlerdeki konsol oyunlarını çeşitli emülatörler yardımıyla bilgisayarda ve hatta mobil cihazlarımızda oynayabiliyoruz. Lakka projesi ise konuya farklı bir açıdan yaklaşmayı tercih etmiş. 

Henüz geliştirme aşamasındaki proje, Linux temelli basit bir emülatör olarak görev yapıyor. Ancak pek çok popüler emülatörü biraraya getirdiği için geniş bir oyun kataloğu sunuyor. 

Lakka ile 3DO, Playstation (Beetle PSX), SNES / Super Famicom (bsnes-mercury Balanced, SNES9x Next), Nintendo DS (DeSmuMe), Arcade (FBA), Game Boy / Game Boy Color (Gambatte), Sega Master System / Game Gear / Mega Drive / CD (Genesis Plus GX)
Lynx (Handy), Neo Geo Pocket / Color (Mednafen Neopop), Nintendo 64 (Mupen64Plus), NES / Famicom (Nestopia), PSP (PlayStation Portable) gibi pek çok emülatörün desteklediği oyunları çalıştırabiliyorsunuz.

Lakka bir işletim sistemi olarak geliyor. Dilerseniz bootable bir USB sürücüsü oluşturarak kurulum dosyalarını buraya atabilir ve eski bilgisayarınıza bu sistemi kurabilirsiniz. Dilerseniz de USB üzerine sistemi kurarak örneğin harici bir ekrana yansıtabilirsiniz. 

Lakka sadece kablo Ethernet bağlantısını desteklediği için bilgisayarınızda bu bağlantının olması şart. Ayrıca gerekli oyun ROM'larını ağdaki başka bir bilgisayara yüklemeli ve oradan indirmelisiniz. 

Yatay ve dikey olarak yerleştirilmiş kullanımı kolay bir menüye sahip olan Lakka, ayrıca Xbox One ve PS4 gibi son nesil oyun kontrolcülerine de destek sunuyor. PC yanında Lakka Rasperry Pi ve HummingBoard gibi geliştirici kartlarına da kurulabildiği için yanınızda taşıyabileceğiniz bir retro konsol elde etmeniz mümkün. Daha önce de bahsettiğimiz gibi konsol henüz geliştirme aşamasında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim