Anlık Bildirim

LeEco’dan 8GB RAM’li akıllı telefon hamlesi

Son dönemde RAM konusunda sıkı bir mücadeleye girişen akıllı telefonlar görüyoruz. Bu yıl Vivo Xplay 5 modeli, 6GB RAM miktarının açılışını yaptı. Şimdi ise LeEco çıtayı biraz daha yükseltecek.

Dünyanın ilk Snapdragon 820 yonga setli akıllı telefonunu CES 2016 fuarında tanıtarak dikkatleri üzerine çeken LeEco ya da eski adıyla LeTV, başarısı tesadüf olmayan Çinli bir firma. Daha önce ilk USB Tip-C girişli akıllı telefonları da piyasaya süren firma, yeni bir ilk peşinde.

Sektörden gelen bilgilere göre, firma 8GB RAM taşıyan ilk akıllı telefonu piyasaya sürmek için yoğun bir çalışma içerisinde. Görselleri internete de sızdırılan LeEco Le 2s adındaki akıllı telefon, kısa bir süre içerisinde tanıtılabilir.

Son dönemde RAM konusunda sıkı bir mücadeleye girişen akıllı telefonlar görüyoruz. Şimdiye kadar akıllı telefonlarda en fazla 4GB RAM yer alıyordu. Bu yıl Vivo Xplay 5 modeli, 6GB RAM miktarının açılışını yaptı. Şimdi ise LeEco çıtayı biraz daha yükseltecek.

Hali hazırda 4GB RAM miktarının Android işletim sistemi için yeterli olduğu konuşuluyordu. Burada önemli olan, elbette yazılımın RAM belleği ne kadar verimli kullandığı. Üreticiler, iyi bir yazılım-donanım uyumu sonrasında 4GB RAM miktarını hayli hayli verimli bir şekilde kullanabiliyor.

6GB RAM ve 8GB RAM miktarları elbette performansa olumlu katkı yapacak ancak yine verimli kullanılması önem taşıyor. Örneğin OnePus 3 modelinde, 6GB RAM belleğin verimli kullanılabilmesi için özel bir yazılıma yer verilmişti. Bu sayede, batarya tüketimi de frenlenmişti.

8GB RAM seviyesi dediğimiz zaman, LeEco’nun muhtemelen biraz daha hassas davranması gerekecek. Snapdragon 821 yonga setinin artan frekans hızları da düşünüldüğünde, zayıf kalan bir RAM kontrolü, bataryayı adeta su gibi içebilir. Bu da, LeEco’nun hiç istemeyeceği bir şey.

LeEco Le 2s modelinde ayrıca 64GB depolama kapasitesi ve 25MP çözünürlüğünde arka kamera yer alacağı ifade ediliyor. Ayın son haftasında tanıtılması beklenen model, şimdiden teknoloji dünyasında heyecan uyandırmış durumda.
LeEco’dan 8GB RAM’li akıllı telefon hamlesi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4574 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
leeco, leeco le 2s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim