Anlık Bildirim

Litecoin'in kurucusu bütün Litecoin'lerini sattı

Litecoin'in kurucusu Charlie Lee, sahip olduğu bütün Litecoin'lerini sattığını duyurdu. Litecoin'e halen güvenen Lee'nin bu kararındaki en büyük etki ise takipçilerinin sitemi.
2011 yılında Bitcoin'e karşı transferi daha hızlı ve ucuz bir alternatif olarak Litecoin isimli kripto para ağını kuran Charlie Lee, bugün şaşırtıcı bir karar aldığını duyurdu. Bu yılın başında 4.50$ civarında değere sahip olan ancak son günlerde değerini 320$'a kadar çıkaran Litecoin'in kurucusu, elindeki bütün Litecoin'leri sattığını açıkladı. Reddit'te paylaştığı bir yazı ile bu açıklamayı yapan Charlie Lee'nin açıklamasına göre Lee artık takipçileri tarafından suçlanmak istemiyor.


Kişisel Çıkar Elde Ediyor İddiası 

Twitter'da SatoshiLite kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan ve 378.000'den fazla takipçisi bulunan Charlie Lee, Litecoin'in değerinde rekor artışların görüldüğü yıl boyunca Litecoin'in fiyatıyla ilgili Tweet atmamaya çalıştığını ancak bunun çok zor olduğunu dile getirdi. Litecoin'in değerinin, Litecoin'in büyümesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Lee, kripto paranın fiyatı ya da kripto parayla ilgili iyi veya kötü haberler ile ilgili tweet attığında takipçileri tarafından suçlandığını dile getirdi. Lee'ye göre bu tweet'lerin ardından takipçileri Lee'yi, bu tweet'leri kişisel çıkar elde etmek için attığı yönünde suçluyor. Dahası bazıları Lee'nin Twitter'daki paylaşımlarına paralel olarak kısa vadede Litecoin alımı/satımı yapıp para kazandığını iddia ediyor.


Bütün maddi birikimini Litecoin ile tutan Lee, önemli Tweet'ler öncesinde veya sonrasında Litecoin alımı/satımı yapmadığını belirtirken yine de bu şüphelere artık son vermek için bu önemli kararı almak zorunda olduğunun altını çiziyor. Sahip olduğu bütün Litecoin'leri satan(ve bir kısmını bağışlayan) Lee, ''Altı yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez, bir tek Litecoin'im bile bulunmuyor. Bu oldukça garip bir his ama aynı zamanda rahatlatıcı da.'' ifadeleriyle artık Litecoin sahibi olmadığını duyurdu.


Litecoin'i Terk Etmeyecek 

Tabi Lee'nin bu hamlesi Litecoin sahiplerini endişelendirebilir nitelikte ancak Lee, Litecoin'e olan güveninin sürdüğünü ve Litecoin'den ayrılmadığını da ekledi. Charlie Lee, ''Endişelenmeyin, Litecoin'den ayrılmıyorum. Hala tüm vaktimi Litecoin üzerinde çalışmak için harcayacağım. Litecoin başarılı olduğunda sahip olduğum kripto paralar aracılığıyla değil farklı yollardan ödüllendirileceğim. Bunun şu an için Litecoin'in büyümesini gözlemlemenin en iyi yolu olduğuna inanıyorum.'' ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.


Elinde ne kadar Litecoin bulundurduğunu bugüne dek hiç paylaşmayan Charlie Lee, bir zamanlar sahibi olduğu ancak artık elden çıkardığı Litecoin miktarının GDAX borsasının günlük hacminin küçük bir yüzdesini oluşturduğunu ve borsalarda çökmeye neden olacak kadar büyük olmadığını söyledi. Charlie Lee'nin kardeşi olan ve Çin'in en büyük Bitcoin borsası BTCC'yi kuran Bobby Lee'nin ise ne kadar Litecoin'e sahip olduğu veya Litecoin'lerini satıp satmadığı bilinmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10814 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kripto Para, Bitcoin (BTC) ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim