Anlık Bildirim

Lityum-metal ile bataryalar iki kat daha fazla kapasite sunabilecek

SolidEnergy tarafından geliştirilen Lityum-metal tabanlı yeni bir batarya, aynı boyutlardaki Li-Ion tabanlı bataryalardan iki kat daha fazla kapasite sunabiliyor.

Uzun yıllardır bataryaların kullanım süreleri ile ilgili bir gelişme olmaması, kullanıcıların eleştirilerine neden oluyordu. Bununla birlikte son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor ve batarya konusunda da yeni bir devrimin ayak sesleri geliyor.

SolidEnergy

SolidEnergy tarafından geliştirilen Lityum-metal tabanlı yeni bir batarya, aynı boyutlardaki Li-Ion tabanlı bataryalardan iki kat daha fazla kapasite sunabiliyor. Yani iPhone 6S modelinin boyutlarında herhangi bir değişim olmaksızın, batarya kapasitesinin 3450mAh seviyesine çıkması söz konusu.

MIT teknoloji enstitüsü mühendislerinin kurduğu SolidEnergy firması, bu bakımdan oldukça zengin bir tecrübeye sahip. Mühendisler, yeni bataryalarında bazı önemli bileşenleri değiştirerek, daha yüksek kapasiteli ve daha güvenli hale getirmeyi başarmış.

Yeni teknolojide, anot olarak grafite yerine lityum-metal alaşımı folyo kullanılıyor. Sonrasında katı bir katman ile hem bu folyo hem de sıvı-katı karışımı yanıcı olmayan elektrolit sarılıyor. Böylece ortaya yüzde 20 daha ince bir anot çözümü çıkıyor.

Bu teknolojinin yararları ise daha fazla iyon tutarak, standart Lityum-Ion bataryalara göre kapasiteyi iki katına çıkarması. Ayrıca yanmayan sıvı daha güvenli ve en önemlisi lityum-metalin oda sıcaklığında çalışabilmesini sağlıyor.

SolidEnergy, yeni bataryalarını üretebilmek için A123 firmasının atıl durumda olan üretim tesislerini devralmış. Yine MIT mühendislerinin kurduğu bir başka firma olan A123, çok önemli batarya projeleri yürütürken mühendislerini Apple’a kaptırmış ve sonrasında iflasa sürüklenmişti. Firmanın tesisleri şimdi SolidEnergy tarafından kullanılacak.

SolidEnergy, yeni teknolojisini hayata geçirmeye hazır. Bu bakımdan fazla beklemeyeceğiz. En erken gelecek yıl içerisinde, SolidEnergy bataryalarını taşıyan mobil cihazlar görmek mümkün olacak. Elbette bu noktada iki seçenek bizleri bekliyor.

Tüketiciler, teknolojinin avantajlarını kendi açılarından değerlendirerek, ya aynı boyutta daha yüksek  kapasiteye sahip bataryalar kullanacak ya da aynı kapasiteye sahip daha küçük bataryalar ile cihazların da daha kopmakt bir yapıda olmasını sağlayacaklar.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24380 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
battery, solidenergy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim