Anlık Bildirim

Lollipop sürümü yükselişini sürdürüyor

Her geçen gün yeni bir cihazın dahil olduğu Android 5.0 sürümü, kullanım oranlarında da yüzdesini yükseltmeye devam ediyor. Lollipop hali hazırda Jelly Bean sürümlerinden pay kapıyor. 

Google tarafından yayımlanan istatistiklere göre Android 5.0 sürümünün Mart ayındaki kullanım oranı yüzde 5.4 olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre yüzde 70 civarında bir artış söz konusu. Tabii oranlar küçük olduğu için artışlar da muazzam görünüyor. 

Android 4.4 KitKat sürümü de yükselişte. Halen bu sürümde piyasaya çıkan cihazlar olduğu ve bazı üreticiler Android 4.4 güncellemesi verdiği için sürüm küçük de olsa yükselmeye devam ediyor. 

Jelly Bean sürümlerinde ise düşüş gözlemleniyor. Yaklaşık 1 puan gerileyen grup yüzde 41.7 civarına konumlandı. Ayrıca Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve Android 2.3 Gingerbread sürümleri de küçük düşüşler yaşıyor. 

Ekim sonlarına kadar yeni bir sürüm beklenmediği için Lollipop sürümünün önü açık. Üreticilerin güncelleme hızı ve yeni amiral gemi modellerinin satış stratejileri sürümün yükselmesini saplayacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2883 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, android usage rates
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim