Anlık Bildirim
MWC 2016 fuarında ağırlıklı olarak elektronik cihazların gövde gösterisi yaşanıyor ancak yazılım tarafında da önemli duyurular var. Üçüncü büyük mobil işletim sistemi olma mücadelesi veren Cyanogen, MWC 2016 fuarında geliştiricilere yönelik hazırladığı MOD adındaki platformu duyurdu.

MOD platformu, Cyanogen işletim sisteminin daha önce erişime kapalı olan kısımlarının da geliştiricilere açılmasını sağlıyor. Android uygulamalarının daha fonksiyonel olmasını isteyen Cyanogen ekibi, ayrıca Android modifikasyonlarına da yeni bir seviye katmayı amaçlıyor. 

Şimdiden pek çok geliştirici, platforma adımını atmış durumda. Örneğin Microsoft, Skype uygulamasını varsayılan çağrı uygulamasının içerisine entegre etmiş. Yine Cortana asistanı, artık daha fazla sistemin içerisine giriyor ve sesli komutlarla özçekim yapmak gibi yeni fonksiyonlara kavuşuyor. Truecaller ise, SMS mesajlarını engelleyen bir spam listesi ve kilit ekranında sosyal medya mesajlarını gösteren bir eklenti geliştirdi. Bunların hepsine "mod" adı veriliyor. 

MOD platformu için Cyanogen ekibi yeni yazılım geliştirme arayüzleri hazırlamış durumda. Ayrıca MOD Ready adındaki program, operatörlerin ve üreticilerin kendi modlarını geliştirmelerine yardımcı olacak. MOD platformunun yaygın kullanıma geçmesi için, Microsoft önemli bir çaba harcayacak. 

MOD platformu, Cyanogen OS 13.0 sürümü ile birlikte faaliyete geçecek. Platformun ortakları ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Cyanogen'in resmi işletim sisteminde geçerli olacak MOD platformunun, CM ekosistemine gelip gelmeyeceği hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim