Anlık Bildirim

MWC 2014 : Güvenliği ön plana çıkaran Blackphone akıllı telefonu duyuruldu

MWC 2014 : Güvenliği ön plana çıkaran Blackphone akıllı telefonu duyuruldu

Android işletim sisteminin zararlı yazılım tehdidine en fazla maruz kalan platform olması, güvenlik unsurunu de ön plana çıkarmış durumda. Üreticiler farklı yazılım çözümleriyle müşterilerini koruma altına almaya çalışıyor. Blackphone ise güvenliği odak noktası haline getirmiş. 

Geçen ay ilk kez boy gösteren Blackphone adlı Android akıllı telefonu, MWC 2014 etkinliğinde de resmi detaylarını katılımcılar ile paylaştı. SGP Technologies tarafından geliştirilen Blackphone donanım anlamında orta üst seviye bir konumda yer alıyor. 

4.7 inçlik IPS ekranda HD çözünürlük, 2GB RAM, 2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli işlemci, 16GB dahili kapasite, 8MP çözünürlükte arka kamera, 1.3MP çözünürlükte ön kamera gibi özellikler taşıyan cihazın farkı ise işletim sisteminde ortaya çıkıyor.

Cihazda kullanılan işletim sistemi PrivatOS adında ve Android işletim sisteminden derlenmiş. Firma işletim sisteminin oldukça güvenli olduğunu belirtiyor. Ayrıca ücretli aboneliklerle cihazın güvenliği artırılıyor. 

Mesaj, rehber ve çağrı kayıtlarını şifreleyebilen Silent Circle uygulamalarına bir yıl, WiFi analiz aracı, uzaktan silme ve kurtarma aracı, VPN, anonim arama ve tarayıcı araçları ile güvenli bulut depolama alanından oluşan paket için de iki yıllık abonelik kutu içerisinden çıkıyor. Ancak bu abonelikler devam ettirilmezse güvenlik seviyesi azalıyor. 

Blackphone 639$ fiyat etiketine sahip ve Avrupada pek çok ülkede satışa çıkacak. Hali hazırda ön siparişler başlamışken, dağıtım ise yaz aylarında planlanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim