Anlık Bildirim

MediaTek'e Windows 10 desteği geliyor

Microsoft, özellikle Windows 10 mobil telefonların sayısını artıramadığı için eleştiriliyor. Bununla birlikte firma, geniş bir kapsama alanı oluşturmak için gayret sarf ediyor.

İlk aylarında pazara zayıf bir başlangıç yapan Windows 10 mobil işletim sistemi, bu yıl güç kazanacağının işaretlerini veriyor. Snapdragon 820 yonga setli ilk Windows 10 mobil telefonu HP Elite X3 sonrasında, Alcatel Idol Pro 4 ve Xiaomi Mi 5 Windows modellerinin de sırasını beklediği gündeme gelmişti. Microsoft ayrıca yonga seti desteğini de artırmayı planlıyor.

CES 2016 fuarında, 32-bitlik Rockchip yonga setini temel alan Pipo U8T adında Windows 10 mobil yüklü tablet modelini görmüştük. Fuarda, Rockchip yonga setleri için Windows 10 desteğinin başladığı ifade edilmişti. Şimdi sırada MediaTek yonga setlerine destek var.


MWC 2016 fuarında gündeme gelen bilgilere göre, MediaTek yonga setlerinin Windows 10 mobil için uyumluluk aşaması tamamlanmış durumda ve yakın zamanda destek resmi olarak başlayacak. Firmanın Helio P10, X10 ve X20 gibi yonga setlerinin Windows 10 mobil ile uyumlu olarak çalışacağı ifade ediliyor.

Farklı yonga setlerine desteğin açılması, Windows 10 mobil ürünlerinin yaygınlaşması anlamına geliyor. Rockchip ve MediaTek gibi markalar Çin'de güçlü durumda. Pek çok Çinli üretici, uygun fiyatlı mobil cihazlarda bu markalara yer veriyor. Bu bakımdan, gelecekte pek çok uygun fiyatlı telefonda Windows 10 mobil işletim sistemi görebileceğiz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim