Anlık Bildirim

MIT ve IBM, sahte görüntü oluşturan ve algılayan yapay zeka geliştirdi

MIT ve IBM araştırmacıları, sıfırdan fotoğrafik görüntüler oluşturabilen ve sahte görüntüleri algılayabilen yeni bir yapay zeka modeli geliştirdiklerini açıkladılar. İşte konunun detayları.
Eskiden sahte veya montaj görüntüleri tespit etmek, o zamanki teknolojiden ötürü pek zor değildi. Ancak günümüzde DeepFake tekniğinin de gelişmesiyle birlikte bu durum biraz zorlaştı ve endişe verici bir hale geldi. Tam da bu noktada MIT ve IBM araştırmacıları yeni bir yapay zeka modeli geliştirdiler.

Ücretsiz deneme sürümü mevcut

Araştırmacıların geliştirdikleri bu yapay zeka modeli, sahte görüntüleri tespit etme konusunda oldukça başarılı. Ayrıca bu teknolojiyi kullanarak sıfırdan, hiç olmayan bir görüntüyü de kaba taslak çizimlerle elde etmek mümkün oluyor. Nesneler arasındaki ilişkiyi çok iyi bilen bu yapay zeka modeli, sahte görüntüleri de bu yöntemle tespit ediyor.

GANpaint Studio olarak adlandırılan bu yapay zeka destekli aracın, denemek isteyen kullanıcılar için ücretsiz bir demo sürümü mevcut. Buraya tıklayarak sisteminize indirip deneme şansına sahipsiniz. Bunun yanında Adobe gibi şirketler de sahte görüntüleri tespit etmek için araçlar geliştirirken, Google ise çocuklara internetteki sahte içeriği nasıl tespit edecekleri konusunda kurslar başlatıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim