Anlık Bildirim

Microsoft, 88 açığı kapattığı Windows güvenlik güncellemesini yayınladı

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz Salı günü, ürünlerindeki toplam 88 güvenlik açığını kapatacak güncellemeyi yayınladı. İşte Microsoft'un yeni güvenlik güncellemesi ile detaylar.
Microsoft, geçtiğimiz Salı günü, ürünlerindeki toplam 88 güvenlik açığını kapatan güvenlik güncelleştirmelerini yayımladı ve 21 kritik hatanın giderildiğini açıkladı. Haziran 2019 güvenlik güncellemesi olarak sunulan güncellemenin yapılması ise şiddetle tavsiye ediliyor.

Kritik hatalar düzeltildi

Bu 21 kritik güvenlik açığından 17'si komut dosyası çalıştırma motorlarını ve tarayıcıları (Internet Explorer ve Microsoft Edge) etkilemekte. Bu nedenle müşterilerin özellikle bu uygulamaları İnternet bağlantılı cihazlarda kullanıyorlarsa cihazlarını güncellemeleri adeta bir zorunluluk olarak belirtiliyor. Diğer üç farklı güvenlik açığı ise kimliği doğrulanmış kullanıcıların konuk sistemlerde rastgele kod çalıştırmasına izin veriyordu.
Şirket son kritik güvenlik açığının ne olduğunu henüz açıklamış değil ve bu açıklar kullanılarak, müşterilerin herhangi bir istismara uğrayıp uğramadıkları ise muamma. Microsoft ayrıca bu güncelleme ile birlikte, FIDO Güvenlik Anahtarlarını etkileyen bir sorunu da çözdüğünü belirtiyor. Güncelleme ile ilgili henüz olumsuz bir rapor yer almadığını ve kullanıcılara bir an önce sistemlerini güncellemelerinin önerildiğini de belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7924 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Windows ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim