Anlık Bildirim

Microsoft Türkiye ilk kez açık kaynak geliştiricilerini bir araya getirdi

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Microsoft, açık kaynak geliştiricilerini İstanbul’da düzenlenen Open Source Summit 2018 adındaki etkinliğinde bir araya getirdi.

Kapalı sistemlerin savunucusu olmasına rağmen son dönemde Microsoft’un açık kaynak yazılımlara olan destekleyici tavrı dikkat çekiyor. Bunun bir sonucu olarak Microsoft Türkiye bölümü ilk kez bir açık kaynak etkinliği düzenledi.

Open Source Summit

5 Nisan’da Maslak UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilen Open Source Summit etkinliği toplam 600’e yakın açık kaynak tutkununu bir araya getirdi. Etkinliğe DevOps'un efsane isimlerinden Donovan Brown ve açık kaynak dünyasında yakından tanınan Stephen Walli de konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılışını Microsoft CTO’su Onur Koç ve Microsoft Türkiye Açık Kaynak Strateji Lideri Kaan Demircan gerçekleştirdi. Katılımcılar bilgi alışverişi yaparken sponsor firmaların en yeni teknolojileri de deneyimleme fırsatına kavuştu.

Zirvenin Ana Sponsoru Red Hat, Platinum Sponsoru SUSE ve Gold Sponsorlar Switch ve Comparex gibi global dağıtıcılar bu amaçla etkinlik alanında çeşitli atölyeler düzenledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2588 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, open source summit 2018 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim